Mor Maria Dolors Gafas Fraser

 
 
DolorsGafas2  
 
 
Maria Dolors Gafas Fraser
(2 d’abril de 1934  –  29 de setembre de 2014)
 
 

La bibliotecària vigatana va morir ahir dilluns 29 de setembre a l’edat de 80 anys.

La Maria Dolors va néixer el 1934 en una família vigatana de mestres i llibreters on la lectura i la cultura eren habituals. Va estudiar a l’Escola de Bibliotecàries a Barcelona, on llavors només hi podien estudiar dones, i es va diplomar en la promoció del 1955.

Acabats els estudis a Barcelona va fer les pràctiques a Vic i després va optar per les biblioteques de la Caixa de Pensions. Va estar un any fent substitucions en diversos punts de la geografia catalana fins que va accedir a una plaça fixa el 1957 a la Biblioteca de la Caixa de Pensions a la ciutat de Vic. Aquesta biblioteca, inaugurada l’any 1929, estava situada a la Rambla de l’Hospital i era coneguda popularment com la Biblioteca de l’Atlàntida (per la seva proximitat amb la llibreria que portava aquest nom).

Després de 37 anys treballant a la Biblioteca, Maria Dolors Gafas es va jubilar de forma anticipada l’any 1994. Un any després, La Caixa de Pensions va començar a tancar les biblioteques de la seva xarxa, començant per la de Vic.

Les dues biblioteques que hi havia a Vic, la Biblioteca de la Caixa de Pensions (1929), i la Biblioteca Jaume Balmes (1931), es van fusionar l’any 1996 en la que actualment és la Biblioteca Joan Triadú.

(Fragments extrets de: “Una mirada al passat : les biblioteques públiques de Vic”. En Portada. Núm. 37, Abril 2008)
 

 
 
 
 
 
Imatge: Biblioteca Joan Triadú
 
 

Quant a bibliotecadevic

Biblioteca Joan Triadú c/ Arquebisbe Alemany, 5 08500 VIC (Barcelona) www.bibliotecadevic.com 93 883 33 25 b.vic.jt@diba.cat
Aquesta entrada s'ha publicat en Notícies i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.