Mor Joan Barril

 joan barril
 
Joan Barril i Cuixart
(20 de gener de 1952  –  13 de desembre de 2014)
 
El periodista i escriptor Joan Barril va morir a Barcelona dissabte 13 de desembre a l’edat de 62 anys.

Barril va estudiar Filosofia i Lletres a la Universitat de Barcelona, però de seguida es va decantar pel periodisme. Va ser columnista d’opinió a diversos mitjans de comunicació escrits, pel que va acumular més de 16.000 articles publicats. Actualment tenia la secció Monòlegs impossibles a El Periódico de Catalunya. També presentava i dirigia el programa El cafè de la república a Catalunya Ràdio, un espai de conversa pausada i una mirada molt personal de l’actualitat des de feia més de 10 anys. Va dirigir i presentar diversos programes de ràdio a diferents emissores i també programes de televisió culturals i literaris com L’illa del tresor al Canal 33, amb el seu gran amic de tota la vida Joan Ollé, i pel que van obtenir el Premi Nacional de Televisió l’any 2005 i la primera etapa del programa Qwerty a BTV, dedicat a llibres i literatura.

En l’àmbit estrictament literari, va ser fundador de l’editorial Barril & Barral. I va publicar una quinzena de llibres pels quals va obtenir diversos guardons com el Premi Pere Quart de sàtira 1988 per Un submarí a les estovalles, el Premi Ramon Llull l’any 1998 per Parada obligatòria, el Premi Ramon Muntaner i el premi Crítica Serra d’or de literatura infantil i juvenil per Tots els ports es diuen Helena, el Premi 23 d’abril l’any 2002 per Certes mentides i el Premi Sant Joan de Caixa de Sabadell el 2010 per Les terres promeses.

Obres de Joan Barril a la Biblioteca Joan Triadú de Vic (cliqueu a la imatge):

       joanbarril          

 Imatges: http://www.nuvol.com

 

Quant a bibliotecadevic

Biblioteca Joan Triadú c/ Arquebisbe Alemany, 5 08500 VIC (Barcelona) www.bibliotecadevic.com 93 883 33 25 b.vic.jt@diba.cat
Aquesta entrada s'ha publicat en Notícies i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.