“Ens traiem la camisa a favor de la SALUT MENTAL”

 

Campanya Camisa SM2

 

Les Biblioteques d’Osona ens adherim a la campanya organitzada per la colla castellera els SAGALS D’OSONA a favor de la salut mental.

La colla castellera dels SAGALS D’OSONA pujarà a la passarel·la per segona temporada consecutiva amb l’objectiu, enguany, de col·laborar amb el programa ‘Respir’ de la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona, que ofereix a persones amb problemes de salut mental sortides d’oci a diferents punts de Catalunya. L’acte benèfic està tenint força impacte a les xarxes socials i entre diverses colles castelleres de tot el país que hi han donat el seu suport tot afegint-se a la campanya “Ens traurem la camisa a favor de la salut mental”.

Després de la bona acollida l’any passat de la desfilada de moda contra el càncer, els Sagals han presentat la nova campanya benèfica que ja fa uns dies que corre per les xarxes socials. La formació castellera organitzarà el proper 29 de maig una desfilada, que tindrà als propis membres de la colla com a models, i que es celebrarà a l’Orfeó Vigatà. Tota la recaptació de les entrades de l’acte, que costaran 5 euros, i de l’acte es destinarà al programa ‘Respir’ que pretén pal·liar els problemes de salut mental a qui els pateixen i als seus cuidadors. Fins llavors han decidit sensibilitzar els seus seguidors a Twitter i a Facebook fent servir les etiquetes #enstraiemlacamisa, #salutmental i #comtuicomjo.

sagalssmEls Sagals han iniciat la difusió de diversos cartells en els que apareixen membres de la colla traient-se la camisa i enviant missatges positius i normalizadors sobre la salut mental. La seva iniciativa ha estat seguida per moltes persones i per castellers d’altres colles com els Castellers d’Esplugues, els Castellers de Montcada, els Castellers de Sant Vicenç dels Horts, els Xoriguers de la Universitat de Girona, els Castellers de Sabadell o els Xics de Granollers, que també han decidit fotografiar-se traient-se la camisa.

La campanya compta amb la col·laboració de l’Associació de Familiars de Malalts Mentals d’Osona, la Fundació del Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona, el Consorci Hospitalari de Vic i l’Ajuntament de Vic com a entitats, a banda del suport també de les famílies afectades, professionals i serveis comunitaris. També Arnau Tordera, cantant del grup Obeses, aportarà el seu gra de sorra fent una petita actuació durant l’acte.

Text: Sagals d’Osona

 

Quant a bibliotecadevic

Biblioteca Joan Triadú c/ Arquebisbe Alemany, 5 08500 VIC (Barcelona) www.bibliotecadevic.com 93 883 33 25 b.vic.jt@diba.cat
Aquesta entrada s'ha publicat en Notícies i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.