Club de lectura d’història: Dins el cor del mar de Nathaniel Philbrick

A la sessió del mes de gener del Club de lectura d’història comentarem el llibre Dins el cor del mar de Nathaniel Philbrick.

L’agost de 1819 el balener Essex amb una tripulació de 20 homes va salpar del port de l’illa de Nantucket (Massachusetts) per anar a caçar balenes, un viatge que solia durar uns dos anys. Aquell viatge es va convertir en extraordinari quan, l’hivern de 1920, un catxalot enorme i enfurismat els va atacar i va enfonsar el vaixell on navegaven. La tripulació va quedar a la deriva en els bots salvavides durant 90 dies intentant sobreviure en unes condicions duríssimes. Herman Melville va inspirar-se en aquesta història real per escriure el gran clàssic de la literatura d’aventures Moby Dick.

Nathaniel Philbrick (Boston 1956- ) va estudiar el grau d’Anglès a la Universitat i va obtenir un Màster de Literatura americana a la Duke University. Va ser editor de la revista de navegació Sailor world magazine. L’any 1986 es va traslladar amb la seva família a l’illa de Nantucket i es va convertir en una autoritat de la història de l’illa. Ha escrit diversos llibres sobre navegació  i l’any 2000 va guanyar el National book Award per Dins el cor del mar que l’any 2015  es va adaptar al cinema protagonitzada per l’actor Chris Hemsworth. L’any 2006 va ser finalista al Premi Pulitzer d’història per Mayflower: A Story of Courage, Community, and War i va ser considerat un dels 10 millors llibres de l’any segons el New York Times. Altres llibres d’aquest autor com The last stand, sobre la massacre contra els indis americans per part de l’exèrcit d’Estats Units i Bunker Hill, sobre la revolta dels colons de la ciutat de Boston contra l’exèrcit britànic, també seran adaptades a la petita pantalla​.

La pròxima trobada del Club de lectura d’història es farà:

Dimecres, 15 de gener de 2020 a les 19:00 h. a la Biblioteca Joan Triadú.

Les persones interessades en participar en aquest club de lectura ja podeu passar a recollir el llibre a la Biblioteca Joan Triadú.

Quant a bibliotecadevic

Biblioteca Joan Triadú c/ Arquebisbe Alemany, 5 08500 VIC (Barcelona) www.bibliotecadevic.com 93 883 33 25 b.vic.jt@diba.cat
Aquesta entrada s'ha publicat en Activitats, Club de lectura d'història i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.