Club de lectura Dones i literatura: L’edat de la innocència d’Edith Wharton

A la trobada del Club de lectura Dones i literatura del mes de febrer comentarem el llibre L’edat de la innocència d’Edith Wharton.

A L’edat de la innocència, Newland Archer és un prometedor advocat, fill d’una de les famílies més poderoses de Nova York, que està promès amb May Welland, una jove dolça i innocent d’una bona família. Però Newland s’enamora d’una cosina de la seva promesa, la condesa Olenska que acaba de venir d’Europa després de separar-se del seu marit, un noble polonès infidel i obscur. Aquesta situació farà que Newland es replantegi els seus principis morals. Es tracta d’un retrat de l’alta societat de finals del s.XIX, plena de convencionalismes i hipocresia que l’autora coneixia de primera mà.

Edith Wharton (1862-1937) era filla d’una família aristocràtica de Nova York. Va escriure novel·les, llibres de viatges, relats i poemes. L’any 1907 es va instal·lar a França i després del seu divorci d’un aristòcrata de Boston l’any 1911 poques vegades va tornar als Estats Units.

Va rebre la Legió d’Honor del govern francès per la seva tasca altruista durant la Primera Guerra Mundial. L’any 1921 va guanyar el Premi Pulitzer amb L’edat de la innocència i va ser la primera dona en rebre’l. També va ser la primera dona Doctora Honoris Causa de la Universitat de Yale (1923).

La seva literatura es caracteritza per l’ús de la ironia, pel gran coneixement de l’alta societat de Nova York que fa que les seves novel·les esdevinguin autèntics assaigs de costums i convencions de l’època i per la gran profunditat psicològica dels personatges que crea en les seves ficcions. 

Les sessions del club de lectura Dones i literatura són conduïdes per  Rosa M. Rubio Gutiérrez.

Les persones interessades en participar en aquest club de lectura ja poden recollir el llibre a la Biblioteca Joan Triadú de Vic.

La trobada del Club de lectura Dones i literatura es farà:

Dijous, 6 de febrer de 2020 a les 18:30 h. a la Biblioteca Joan Triadú de Vic.

Quant a bibliotecadevic

Biblioteca Joan Triadú c/ Arquebisbe Alemany, 5 08500 VIC (Barcelona) www.bibliotecadevic.com 93 883 33 25 b.vic.jt@diba.cat
Aquesta entrada s'ha publicat en Activitats, Club de lectura Dones i Literatura i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.