Club de lectura Dones i literatura: La casa de los espíritus d’Isabel Allende

A la trobada del Club de lectura Dones i literatura del mes de abril comentarem el llibre La casa de los espíritus d’Isabel Allende.

Es tracta de la primera novel·la d’aquesta escriptora, que ràpidament va ser un èxit internacional. També es va portar al cinema l’any 1993, protagonitzada per Jeremy Irons, Glenn Close, Winona Ryder i Antonio Banderas.

La novel·la explica la història de la família Trueba al llarg de quatre generacions, en paral·lel als moviments polítics i socials de Xile. Està especialment centrada en Clara, una noia de família adinerada que pot veure el futur i veure i parlar amb els esperits. Clara es casa amb Esteban Trueba, un ric terratinent d’origen humil que ha hagut de treballar molt durament per guanyar la seva fortuna però té un caràcter fort i despòtic i amb qui tindrà tres fills: Blanca i els bessons Jaime i Nicolàs.

Aquesta novel·la s’emmarca en el gènere del realisme màgic, gènere que incorpora elements fantàstics i sobrenaturals en una narració realista de manera que queden incorporats en la quotidianitat dels personatges. Aquest gènere és especialment rellevant en autors llatinoamericans com Gabriel García Márquez, Juan Rulfo, Laura Esquivel o l’autora de la novel·la que ens ocupa, Isabel Allende.

Isabel Allende (Perú, 1942 –  ) és una escriptora xilena súpervendes amb més de 72 milions d’exemplars venuts i les seves obres s’han traduït a 42 idiomes. Es considera l’escriptora en llengua espanyola viva més llegida del món. Abans de dedicar-se en exclusiva a escriure llibres, va treballar de periodista en premsa i a la televisió xilena. Amb el cop d’estat de Pinochet, va marxar a l’exili, primer a Veneçuela i després als Estats Units on encara resideix actualment. La seva obra està formada d’una vintena de novel·les amb les quals ha tocat tots els gèneres (novel·la històrica, negra, romàntica i algunes basades en fets autobiogràfics). També ha escrit novel·la juvenil i alguns contes infantils.

Ha guanyat gran quantitat de premis literaris d’arreu del món entre els quals destaquen el Premio Nacional de Litertura de Chile (2010) i el Premi Hans Christian Andersen de Literatura (2012).

Les sessions del club de lectura Dones i literatura són conduïdes per  Rosa M. Rubio Gutiérrez.

Les persones interessades en participar en aquest club de lectura ja poden recollir el llibre a la Biblioteca Joan Triadú de Vic.

La trobada del Club de lectura Dones i literatura es farà:

Dijous, 2 d’abril de 2020 a les 18:30 h. a la Biblioteca Joan Triadú de Vic.

Quant a bibliotecadevic

Biblioteca Joan Triadú c/ Arquebisbe Alemany, 5 08500 VIC (Barcelona) www.bibliotecadevic.com 93 883 33 25 b.vic.jt@diba.cat
Aquesta entrada s'ha publicat en Activitats, Club de lectura Dones i Literatura i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.