Dia 11: Dia mundial del teatre, sense teatres

El dia 27 de març és el Dia Mundial del Teatre, però per culpa de la pandèmia de Coronavirus tots els teatres estan tancats fins a nou avís. El gremi s’ha posat les piles perquè no ens quedem sense la nostra ració d’art escènic durant el confinament i podem trobar moltes iniciatives que aprofiten la xarxa per poder gaudir d’aquest art.

El Tricicle

La pandèmia ha parat les últimes sessions de la gira de comiat dels escenaris de El Tricicle al Teatre Condal i sense data prevista per la represa, han decidit emetre a través de Youtube els seus espectacles. Dimecres passat va ser el torn de SIT i la setmana que ve està previst que es pugui visualitzar Garrick. Cal estar atents a les seves xarxes socials ja que allà anunciaran el dia i l’hora d’emissió.

Grup Focus

Ofereixen a través del 3 a la carta alguns dels seus espectacles:

I les adaptacions cinematogràfiques de:

TNC

El TNC ofereix a través d’Instagram una trobada amb Guillem Clua (dramaturg) i Josep Maria Mestres (director) per parlar de Justícia l’obra que s’estava interpretant al Teatre Nacional abans del confinament.

Teatre Lliure

El Lliure ofereix gratuïtament l’obra protagonitzada per Ariadna Gil,  Jane Eyre: una autobiografia. Avui divendres i demà dissabte a les 20:00 h. i diumenge 29 de març a les 18:00 h. al canal Youtube del Teatre Lliure.

Institut del Teatre

L’Institut del Teatre posa a disposició del públic l’Arxiu audiovisual de les Arts Escèniques de Catalunya. Hi podem trobar tallers dels alumnes, conferències, actes inaugurals, IT Dansa i les obres de la Fura dels Baus.

#CoronavirusPlays

El dramaturg Jordi Casanovas va proposar aquesta iniciativa. Es tracta que dramaturgs i dramaturgues pengin textos i que actors i actrius es gravin interpretant-los. Una iniciativa de microteatre que està tenint molt èxit a la xarxa. A Instagram i a Twitter.

RTVE

RTVE té a disposició del públic l’Arxiu de teatre on es poden trobar obres de teatre en català emeses per la televisió des de l’any 1975 fins a 1994. Hi podem trobar Terra Baixa, Antaviana i Glups de Dagoll dagom o l’adaptació del clàssic de Txékhov, Tres germanes interpretat per Rosa Maria Sardà, Anna M. Barbany i Marta Angelat, entre altres. Un autèntic homenatge al teatre clàssic en català.

La Calòrica

A través del seu canal a Vimeo aquesta petita companyia teatral ofereix les seves obres de teatre. Creada el 2010, La Calòrica ha creat set espectacles i entre ells, el multipremiat Fairfly que també es pot veure gratuïtament.

El 33

El Canal 33 ha recuperat la docusèrie de 12 capítols Teatral on, presentada per Pere Arquillué, segueix la producció de L’Art de la Comèdia que es va representar al TNC l’any 2015. Des dels primers assaigs fins a l’estrena, passant per la construcció de l’escenografia, la il·luminació, les proves de vestuari, etc. A l’últim capítol s’inclou l’emissió sencera de l’obra de teatre d’Eduardo de Filippo, dirigida per Lluís Homar. Vegeu programació i també a 3 a la carta.

Quant a bibliotecadevic

Biblioteca Joan Triadú c/ Arquebisbe Alemany, 5 08500 VIC (Barcelona) www.bibliotecadevic.com 93 883 33 25 b.vic.jt@diba.cat
Aquesta entrada s'ha publicat en Obert per confinament i etiquetada amb , , , , , , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.