Dia 18: Llegim La Retornada

Sota el títol original “L’Arminuta”, La Retornada és la història d’una nena de 13 anys provinent d’una família benestant on, d’un dia per l’altre, veu com el què ha viscut fins ara era una mentida i, qui ella creia que eren els seus pares són, en realitat, uns parents llunyans que la retornen, sense cap mena de motiu aparent, a la seva família biològica.
Aquesta adolescent haurà d’aprendre a viure en un poblet allunyat del què coneixia fins ara, amb una família pobre i nombrosa plena de desconeguts on ningú l’espera amb els braços oberts a excepció de la seva germana petita, qui es convertirà en el seu puntal.

Aquesta és una història ambientada a els Abruços, una regió situada al sud d’Itàlia d’on és nascuda l’autora, Donatella Di Pietrantonio. Una novel·la de lectura ràpida, concisa i commovedora, sense caure en sentimentalismes, on la protagonista, de la qual no en coneixem el nom, haurà d’aprendre a sobreviure en aquesta nova vida imposada sense retorn. L’abandonament i el canvi de condició social abocaran a la protagonista a un fort sentiment de no pertinença.

La maternitat també és un dels punts claus d’aquesta novel·la basada en la Itàlia de la dècada dels anys seixanta i setanta on les adopcions informals eren habituals entre famílies pobres i famílies benestants amb problemes de fertilitat, on la sort de l’infant no estava regulada per cap llei.

Donatella Di Pietrantonio és dentista pediàtrica a els Abruços (Itàlia). La Retornada és la seva tercera novel·la amb la qual ha guanyat el Premi Campiello i ha esdevingut finalista del Premi Napoli. Amb la seva novel·la anterior Bella mia (2014) va quedar finalista del reconegut Premi Strega, de prestigi internacional, i guanyadora del Premi Brancati.

Podeu trobar aquesta novel·la a l’e-Biblio

Per saber-ne més:

 

Quant a bibliotecadevic

Biblioteca Joan Triadú c/ Arquebisbe Alemany, 5 08500 VIC (Barcelona) www.bibliotecadevic.com 93 883 33 25 b.vic.jt@diba.cat
Aquesta entrada s'ha publicat en Obert per confinament i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.