Dia 32: Revisem el nostre coneixement de català

Obert per confinament porta, ja, 31 propostes culturals per anar omplint les hores de lleure durant l’estat d’alarma per la crisi del coronavirus. Virtualment hem visitat museus, assistit a òperes, participat en concursos, us anem recomanant la lectura de llibres que creiem especialment interessants i moltes altres propostes de tot tipus. Avui us oferim una nova opció, la 32: revisar els nostres coneixements de català amb uns recursos a internet que ens poden ser molt útils.

Parla.cat

És un espai virtual d’aprenentatge amb materials didàctics per aprendre la llengua catalana. Habitualment és una eina utilitzada per a persones que estan aprenent el català tan des d’aquí com des de qualsevol punt de l’estranger (hi ha més de 300.000 persones donades d’alta). Normalment hi ha dues modalitats: una de tutoritzada i de pagament i una per fer l’aprenentatge per lliure. Amb la crisi del coronavirus només hi ha activa la modalitat lliure, que és gratuïta i que permet un aprenentatge totalment autònom. Cal que us inscriviu i podeu seguir qualsevol dels cursos Bàsic, Elemental, Intermedi i De Suficiència, cada un d’ells subdividit en tres graus que corresponen a unes 45 hores de dedicació. També disposa d’una Rambla Virtual, un espai d’oci i cultura per a la interacció dels membres que formen part d’aquesta comunitat i l’Aula mestra, amb recursos i activitats per a professors de català.

Dictats en línia

Eina per treballar l’ortografia amb més de 200 dictats autocorrectius de diferents nivells (elemental B1, intermedi B2, suficiència C1 i superior C2). N’hi ha d’específics per treballar diferents aspectes ortogràfics molt útils per reforçar alguns aspectes de la llengua que ens suposin dubtes. També hi ha dictats per practicar les noves normatives ortogràfiques.

Optimot

Un servei de consultes sobre la llengua catalana que permet fer ús d’un cercador d’informació lingüística que ajuda a resoldre els nostres dubtes sobre la llengua i on es poden consultar, de manera integrada, diferents fonts. En cas de no poder resoldre els nostres dubtes lingüístics, podem accedir a un servei d’atenció personalitzada. Disposen d’un blog amb uns apunts explicatius molt didàctics i un compte a Twitter molt actiu.

A més a més, fins el dia 23 d’abril podeu participar en el concurs de llengua de Sant Jordi amb el lema “Per Sant Jordi, clava-la amb l’Optimot i el TERMCAT!” on es demana que es facin piulades a Twitter amb l’etiqueta #StJordiTermÒptim sobre termes relacionats amb la natura que es trobin en alguna cançó catalana. Entre els participants es sortejaran deu subscripcions anuals a la plataforma de cinema en català FilminCAT i al quiosc digital de revistes i diaris en català iQuiosc.

Més info:

El llenguado

Programa de TV3 amb periodicitat setmanal que parla de temes actuals relacionats amb la llengua catalana. Amb 10 capítols de 45 minuts recorren tot el territori lingüístic, tracten qüestions sobre el català que es parla avui en dia i donen a conèixer la situació actual de la nostra llengua d’una manera divulgativa i distesa. Compta amb la col·laboració d’experts lingüistes i estudiosos de la llengua, persones vinculades al món cultural català, dels mitjans de comunicació i de les xarxes socials en la nostra llengua.

Podeu recuperar els capítols emesos a: El llenguado.

 

Quant a bibliotecadevic

Biblioteca Joan Triadú c/ Arquebisbe Alemany, 5 08500 VIC (Barcelona) www.bibliotecadevic.com 93 883 33 25 b.vic.jt@diba.cat
Aquesta entrada s'ha publicat en Obert per confinament i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.