Dia 36: Comprem un llibre per Sant Jordi?

Sant Jordi confinat és d’aquí dos dies. Sense paradetes i sense llibreries obertes. Ei, i sense floristeries tampoc. Tenint en compte que és l’època de l’any amb més vendes i que suposa un percentatge molt gran del total de tot l’any, el gremi s’ha posat les piles i han sorgit diverses iniciatives per regalar el llibre i ajudar les llibreries, que juntament amb les floristeries, seran les grans damnificades d’aquest Sant Jordi en temps de coronavirus, amb el permís de Jordis i Jordines.

Aquí us expliquem diverses opcions per comprar llibres aquest Sant Jordi:

Comprar llibres a través de Libelista

Es tracta d’una xarxa de llibreries independents amb servei de venda online que funciona des de 2017 i que recentment s’ha ampliat a tot l’estat espanyol. Té 120 comerços adherits, a Vic hi ha la llibreria Muntanya de llibres. A més a més, per aquest Sant Jordi confinat, té el suport explícit de l’Associació d’editors Llegir en català amb la iniciativa Obrim Finestres. A través de la web de Libelista es pot comprar a la llibreria que seleccioni el comprador i donen tres opcions:

  • Rebre’ls a casa.
  • Rebre’ls a casa després del confinament.
  • Esperar i recollir-los a la llibreria seleccionada quan s’acabi el confinament.

Comprar directament a les webs de les editorials

Per ajudar a les llibreries, un grup d’editorials independents liderades per Comanegra ha engegat la campanya Adopta una llibreria i donaran el 30% dels guanys de cada venta a la llibreria que triï el comprador. Es poden rebre els llibres a casa en 3 o 4 dies laborals o quan s’acabi el confinament.

A més a més de Comanegra, s’han adherit a aquesta campanya:

  • Adesiara
  • Fragmenta
  • Fonoll
  • Sidillà
  • Apostroph
  • Obscura
  • Trípode

Llibreries obertes

Davant la incertesa d’aquest Sant Jordi, s’ha creat Llibreries obertes, un projecte que permet comprar a la seva web i triar la llibreria més propera al comprador. Quan s’acabi el confinament caldrà passar a recollir el llibre a la llibreria seleccionada. El 100% de la venta anirà al llibreter però gràcies a Omnium cultural, que s’ha adherit a aquesta iniciativa, es garanteix que en el moment de la compra la llibreria ja rebrà el total de l’import i no el 50% com es preveia en un principi. Actualment hi ha 440 llibreries de tot el territori de parla catalana adherides a aquest projecte.

A Vic:

Amb aquesta iniciativa es garanteix que els llibreters rebran liquiditat immediata i que ningú, ni treballadors ni compradors posen en risc la seva salut. Des que es va engegar fa un mes, ja s’han venut més de 10.000 llibres.

Comprar directament a les llibreries de Vic

Algunes tenen botiga online com la Llibreria Mater, la Muntanya de llibres o Abacus però totes us atendran per telèfon, whattsapp o per correu electrònic. Elles mateixes us indicaran si fan entrega a domicili com en el cas de El cafè de les lletres, si us guarden els llibres per quan puguin obrir i en alguns casos venen xecs regal. A Vic, la Muntanya de llibres Coronabons i donarà el 5% dels beneficis de les vendes d’aquests dies a la campanya #Joemcorono que lluita contra el Coronavirus i El Petit tresor expedeix xecs regals bescanviables fins d’aquí un any.

L’Ajuntament de Vic amb la campanya Sant Jordi a casa. Roses i llibres a domicili ha volgut posar el seu gra de sorra per poder celebrar aquesta diada confinada i es farà càrrec del transport perquè les llibreries puguin fer arribar els llibres als compradors.

 

 

 

Quant a bibliotecadevic

Biblioteca Joan Triadú c/ Arquebisbe Alemany, 5 08500 VIC (Barcelona) www.bibliotecadevic.com 93 883 33 25 b.vic.jt@diba.cat
Aquesta entrada s'ha publicat en Obert per confinament i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.