Dia 37: Sant Jordi confinat (1)

Imatge: Adonyi Gábor a Pexels

Sant Jordi en temps de confinament serà molt estrany però sortosament han sorgit moltes iniciatives de tot tipus per mantenir l’esperit de la diada, encara que sigui des de casa. Tot i que està previst posposar la festa de la rosa i el llibre fins el 23 de juliol, amb l’esperança que llavors tot sigui més “normal”, aquestes iniciatives virtuals tenen per objectiu que aquest Sant Jordi 2020 també estigui ple de roses, encara que siguin virtuals perquè les altres s’han esgotat i de llibres, encara que els anem a recollir quan la nostra llibreria de capçalera torni a obrir. Us en mencionem unes quantes:

Diàleg de Sant Jordi amb Empar Moliner i Julià Guillamon

Amb tots els actes institucionals del dia de Sant Jordi cancel·lats, i entre elles el pregó que tradicionalment enceta la diada, les Biblioteques de Barcelona han optat per oferir un Diàleg de Sant Jordi, on Empar Moliner conversarà amb el crític Julià Guillamon sobre el conjunt de la seva obra i el paper que les biblioteques han tingut en la seva formació literària. Aquesta conversa es farà el dimecres 22 d’abril a les 18:00 h. en directe través del canal d’Instagram de les Biblioteques de Barcelona.

Més info: Diàleg de Sant Jordi

Visita virtual a la Generalitat de Catalunya

Les típiques cues de la jornada de portes obertes del Palau de la Generalitat de Catalunya no es veuran aquest Sant Jordi però com a alternativa es podrà fer una visita virtual a càrrec del responsable de les visites guiades que habitualment es fan al Palau de forma presencial. Durant el recorregut, visitarem l’edifici del Palau i seus diferents espais: la Sala Torres-Garcia, la Capella de Sant Jordi, la Galeria Gòtica, la Sala Tarradellas i moltes més i es coneixeran detalls d’aquest emblemàtic edifici d’origen medieval. La visita virtual es farà el dia 23 d’abril a les 11:30 h. al canal de Youtube de Patrimoni GenCat, tindrà una durada de 30 minuts i s’enregistrarà perquè tothom la pugui veure durant tota la jornada i també més endavant.

A més a més, el Departament de Cultura ha publicat el model 3D de l’emblemàtica Capella de Sant Jordi del Palau de la Generalitat que permet descobrir detalls de més a prop. També s’ha publicat un detall de la capella, la clau de volta, on també s’hi representa un Sant Jordi.

• Model 3D de la Capella de Sant Jordi: https://bit.ly/34UA8g7
• Model 3D de la clau de volta: https://bit.ly/3cCnMvO

Més info: Visita guiada virtual al Palau de la Generalitat

‘Macrocantada’ virtual

Per commemorar la diada de Sant Jordi en ple confinament, tindrà lloc una macrocantada virtual amb The Sing Sang Sung, tot fent una crida a la solidaritat a ritme del tema Compta amb mi de Txarango i sota el lema #CantaAmbMi. Podeu participar des del compte d’Instagram @thesingsangsung el dijous, 23 d’abril a les 16:00 h. 

Més info: Macrocantada virtual

#SantJordiaCasa

Sant Jordi a casa és un compte que podem trobar a Twitter i Instagram dedicat a mostrar el lloc de treball dels escriptors. Pat Vila és la impulsora d’aquesta iniciativa nascuda arran de la crisi del coronavirus. I ara ens anima a preparar una parada de Sant Jordi a un raconet de casa nostra i a compartir-la a les xarxes socials amb l’etiqueta #santjordiacasa. 

La Viquipèdia

La Viquipèdia ha impulsat el concurs Sant Jordi viquipedista que anima a crear articles sobre literatura catalana. La iniciativa és d’Amical Wikimedia, l’entitat de voluntaris que fomenta el coneixement lliure i la llengua catalana a través de la Viquipèdia, i té l’objectiu de celebrar un Sant Jordi digital que promogui la responsabilitat social atesa la situació de pandèmia pel coronavirus. El repte acabarà el 23 d’abril a la mitjanit i els participants que més articles hagin escrit podran rebre lots de llibres i formar part d’un sorteig d’una subscripció mensual a l’iQuiosc.

Més info: Concurs Viquipèdia

#Llibresalaire

El Gremi de Llibreters de Catalunya proposa, el dia 23 d’abril a les 12 del migdia i a les 6 de la tarda, que tothom surti a les finestres, terrats o balcons per llegir en veu alta, fer un aplaudiment i cridar el nom de la nostra llibreria de capçalera. I proposen les etiquetes #Senseparadesperosenseparar i #llibresalaire per compartir-ho a les xarxes socials.

Quant a bibliotecadevic

Biblioteca Joan Triadú c/ Arquebisbe Alemany, 5 08500 VIC (Barcelona) www.bibliotecadevic.com 93 883 33 25 b.vic.jt@diba.cat
Aquesta entrada s'ha publicat en Obert per confinament i etiquetada amb , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.