Dia 38: Sant Jordi confinat (2)

Imatge: Caio a Pexels

Seguim amb el munt d’activitats preparades per celebrar aquest Sant Jordi virtual que han omplert les xarxes de llibres i roses a falta dels tradicionals actes a les places i carrers de pobles i ciutats.

 

 

Us en destaquem algunes dels més interessants:

Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès

Des d’avui mateix, autores i autors de Barcelona i de Madrid iniciaran una correspondència que es podrà llegir cada dia al web duesciutats.com. Les històries amb forma de carta o relat breu de dues ciutats confinades seran una mostra de les vivències i reflexions dels seus habitants. Aquest dietari literari començarà amb textos d’Andreu Martín (23 d’abril) i Marta Sanz (24 d’abril). La iniciativa, organitzada per Escuela de Escritores i l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, pretén establir un diàleg entre les dues ciutats a través de la literatura.

Concurs de teatre

Per Sant Jordi, data en que també es commemora la mort de William Shakespeare i Miguel de Cervantes, els teatres tradicionalment també solien organitzar activitats i es feien descomptes en les seves representacions. Davant la impossibilitat de fer-ho enguany, les xarxes socials dels teatres del Grup Focus proposen un concurs teatral. Es tracta de respondre les preguntes del Teatrivial, relacionades amb cada teatre del grup i que es publicaran durant el dia 23 a cada un dels seus comptes d’Instagram (Teatre Romea, La Villarroel, Teatre Goya, Teatre Condal). Els usuaris que les responguin correctament entraran en el sorteig d’una Rosa Teatral, que constarà d’un tiquet regal per veure qualsevol espectacle de la temporada vinent.

Les Biblioteques també celebren Sant Jordi des de la Biblioteca Virtual

La Biblioteca Virtual de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona ha preparat un Especial de Sant Jordi, específicament virtual, amb un munt de recursos per a poder fer del Sant Jordi confinat un dia especial i diferent. Allí hi trobareu una guia de lectura de novel·les, vídeo recomanacions, propostes culturals per aquest Sant Jordi virtual i la llegenda de Sant Jordi, la donzella i el drac narrada per bibliotecaris de diverses biblioteques de la XBM.

Un Sant Jordi musical a casa amb Estrella Damm

La festa de la música que cada any se celebrava a l’antiga Fàbrica Damm de Barcelona per Sant Jordi, aquest any, s’ha reconvertit en un concert des de casa que es podrà veure des de la pàgina web de Damm. A partir de les 18:30 h. podreu gaudir de la música de Blaumut, Núria Graham, Ferran Palau, Gertrudis i Suu entre d’altres.

Per saber-ne més: Sant Jordi musical

A Vic, la Celebració de la Diada des de casa

Com que l’estat d’alarma ha fet impossible la celebració dels tradicionals actes de Sant Jordi a la plaça de Vic, a través de les televisions locals (EL 9 TV i Canal Taronja) s’ha preparat una programació especial que a partir de les 18:00 h. amb animació per als infants, un record de la representació de la llegenda de Sant Jordi que cada any s’ha fet a la plaça Major de Vic i altres continguts relacionats amb la Diada.

Sant Jordi 2020, la flor i les Biblioteques… d’Osona

El personal de les Biblioteques d’Osona, amb l’objectiu d’omplir les xarxes de llibres i poesia, han unit esforços des de casa per recitar-nos el poema D’Unt surt d’Enric Casasses, que recentment ha estat guardonat amb el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes.

I amb aquest poema us desitgem que passeu una bona diada de Sant Jordi, encara que sigui confinada.

Quant a bibliotecadevic

Biblioteca Joan Triadú c/ Arquebisbe Alemany, 5 08500 VIC (Barcelona) www.bibliotecadevic.com 93 883 33 25 b.vic.jt@diba.cat
Aquesta entrada s'ha publicat en Obert per confinament i etiquetada amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.