Dia 47: Assistim virtualment al Radical May, festival de literatura

La fira de llibres Literal, la fira de llibres i idees radicals que s’havia de celebrar a la fàbrica Fabra i Coats de Barcelona a finals de maig s’ha posposat fins el mes de desembre però els seus organitzadors, juntament amb més de 30 editorials especialitzades en temes de pensament i idees de tot el món han decidit organitzar el Radical May, festival de literatura que ha trobat el seu espai de manera totalment virtual i gratuïta a la web Radical May.

Segons els organitzadors al seu Manifest:

“El món s’ha vist sacsejat per una pandèmia que ha fet tremolar els fonaments de la societat capitalista. En aquests moments d’incertesa és més necessari que mai posar-nos a pensar i a discutir sobre les idees que propiciaran la transformació profunda que necessiten les nostres societats”.

Per aquest motiu i coincidint amb el dia 1 de maig, Dia internacional dels treballadors, es va inaugurar aquest festival amb l’objectiu de fomentar el pensament crític i posar-lo en el centre per donar resposta a la situació actual que vivim. Durant tot el mes de maig hi ha previstes xerrades, debats i més activitats sobre les idees que han de transformar el món de la mà d’autors i autores de renom internacional.

I així mateix, autors de prestigi internacional com Noam Chomsky i Erik Loomis van inaugurar la fira participant a la xerrada La resistència obrera a la crisis del capitalisme i Susan Ferguson y Tithi Bhattacharya van participar a La vida, el capitalisme i la pandemia: idees feministes sobre el treball de les dones. Altres autors que participaran en aquesta fira d’idees i pensament crític són: Mark Bray, el col·lectiu italià Wu Ming, Sarah Jaffe, Joanna Russ o Costas Lavapitsas. Tots els actes celebrats en el marc d’aquesta fira es poden visualitzar en directe a la web de Radical May i trobareu els vídeos disponibles si els voleu recuperar.

Obres d’alguns dels participants al Radical May a les Biblioteques XBM i a l’e-Biblio:

Imatge: Sides imagery a Pexels.com

De Noam Chomsky, vegeu també disponibles a l’e-Biblio:

Del col·lectiu Wu Ming, vegeu també, disponible a l’e-Biblio:

 

 

 

 

Quant a bibliotecadevic

Biblioteca Joan Triadú c/ Arquebisbe Alemany, 5 08500 VIC (Barcelona) www.bibliotecadevic.com 93 883 33 25 b.vic.jt@diba.cat
Aquesta entrada s'ha publicat en Obert per confinament i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.