Dia 62: Dia Internacional dels museus 2020

Cada any, el dia 18 de maig se celebra el Dia Internacional dels Museus (DIM), una efemèride que organitza des de 1977 el Comitè Internacional dels Museus (ICOM) per reivindicar la importància de l’activitat dels museus a la societat.

Per aquest 2020, atípic en tots els aspectes per culpa del coronavirus que ens afecta, han hagut de posposar les jornades de portes obertes i la ja tradicional Nit dels museus, on els museus de casa nostra obrien portes fora del seu horari habitual i oferien un munt d’activitats nocturnes, una activitat que tenia gran acceptació entre el públic. Enguany aquesta Nit dels museus s’ha vist posposada fins el 14 de novembre i les activitats previstes per celebrar el Dia Internacional dels Museus s’han traslladat a l’espai virtual.

Amb el lema de Museus per la igualtat: diversió i inclusió a la web de Patrimoni de la Generalitat de Catalunya podreu trobar les visites virtuals previstes de diversos museus de Catalunya. Vegeu programació a: Visites virtuals

Una altra activitat virtual d’aquest DIM2020 és el que s’ha anomenat Obrim finestres on 75 professionals dels museus catalans mostren, en petits vídeos a Youtube, una de les peces més destacades del fons del museu on treballen i en fan una explicació detallada de les seves característiques. Vegeu: Obrim Finestres

També estan previstes pels dies 19 i 20 de maig unes converses amb professionals dels museus sobre com ha afectat la crisi del coronavirus als museus i com poden encarar els canvis que suposa. Vegeu: Converses per professionals.

Durant aquest cap de setmana s’ha preparat una Marató de Museum Quiz a Casa especial per celebrar el Dia Internacional dels Museus. Aquest concurs, que des del principi del confinament cada setmana ens proposa un nou repte i en el qual ja hi han participat 15.000 persones, ha unit els 50 museus participants en una marató especial que com ja és habitual té dues modalitats: Públic adult i públic familiar per participar amb els més petits de la casa. Per saber-ne més vegeu: Dia 24: Juguem al #Museumquizacasa

I a Instagram també ens proposen un #DIMChallenge que consisteix en recrear una obra d’art d’algun dels museus catalans. Per participar cal penjar la foto de l’original i la recreació feta pels participants amb les etiquetes #DIMChallenge i #DIM2020. Les 5 imatges que aconsegueixin més clics a M’Agrada guanyaran una visita guiada al museu que faci referència la peça recreada. Podeu participar fins el dia 18 de maig a les 23:59 h. Si us falta inspiració molts dels museus catalans han fet les seves propostes a les xarxes i també podeu consultar: VisitMuseum

Per saber-ne més:

 

Quant a bibliotecadevic

Biblioteca Joan Triadú c/ Arquebisbe Alemany, 5 08500 VIC (Barcelona) www.bibliotecadevic.com 93 883 33 25 b.vic.jt@diba.cat
Aquesta entrada s'ha publicat en Obert per confinament i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.