Dia 71: Assistim al Litterarum digital 2020

Del 28 al 31 de maig se celebra la 13a edició de la Litterarum Móra d’Ebre organitzada per l’Ajuntament de Móra d’Ebre i la Institució de les Lletres Catalanes. La situació excepcional d’aquest 2020 derivada del coronavirus SARS-COV-2 i les mesures de seguretat implementades en les diferents fases de desconfinament ha obligat a l’organització a reinventar-se i apostar per una versió totalment digital, fet que ha comportat que la fira canviï de nom i esdevingui en la Litterarum digital 2020, mantenint les dates ja programades i adaptant tot el programa a aquest nou escenari digital.

Litterarum és una fira professional amb l’objectiu principal d’apropar la literatura catalana a un públic el més ampli possible a través de les diferents disciplines de les arts escèniques: teatre, música, dansa, recitals, titelles o d’altres espectacles multidisciplinaris. Tots aquests espectacles tenen en comú haver estat inspirats en textos d’autors de les lletres catalanes de totes les èpoques, tan clàssics com contemporanis.

Un altre dels objectius d’aquesta fira professional és la de donar visibilitat als artistes i els seus espectacles per tal que es programin en sales i teatres dels territori durant l’any, per aquest motiu hi ha una presència important de programadors i actes només dirigits a aquests.

Per tots aquests objectius i per ser un referent en el camp de la literatura en català per a joves i infants gràcies al Litterarum Petits, aquest passat 2019 la Litterarum Móra d’Ebre va rebre el Premi Nacional de Cultura.

Litterarum digital 2020

Aquesta edició es podrà visualitzar en directe a la web oficial de la fira Litterarum a través de la plataforma Watchity, una plataforma catalana professional de reproducció en línia que permet emetre de forma ràpida i per multicanal en pàgines web, xarxes socials i canals de televisió.

Què hi trobarem?

10 espectacles literaris, de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears.
2 tastos d’espectacles exclusius per a públic professional.
3 tastos d’espectacles per a escolars i públic familiar.
5 taules rodones i debats.
3 sessions amb recomanacions de llibres.
11 escriptors en els espectacles literaris

Dins les activitats destacades del Litterarum hi trobem el Litterarum Petits i la Fira del llibre ebrenc, dues activitats que són i han sigut els eixos principals d’aquesta fira. D’altra banda, la programació professional inclourà trobades amb programadors i artistes acreditats, tastos d’espectacles i debats d’accés exclusiu.

Pel què fa al Litterarum i el Litterarum petits, el públic general podrà gaudir de tastos de fins a 30 minuts d’espectacles per adults i de programació familiar i en la Fira del llibre ebrenc, que enguany celebra la seva 17a edició, es faran recomanacions de llibres d’autors del territori així com també debats sobre el món del llibre i la literatura de les Terres de l’Ebre articulades per llibreters, bibliotecaris o altres artistes del territori.

En aquesta edició en seran protagonistes el poeta Josep Carner i l’escriptor Joan Perucho, dos autors dels quals se celebra el cinquantè aniversari de la mort i el centenari del naixement, respectivament i que seran un dels punts centrals en els parlaments de la inauguració d’aquest certamen.

La resta d’escriptors en què es basaran els espectacles són: Carles Duarte, Pep Coll, Joan Amades, Rafa Gomar, Mercè Climent, Gràcia Jiménez, Blai Bonet, Carme Riera i Francesc Vicent Garcia (Rector de Vallfogona)
D’entre totes les activitats relacionades amb els dos escriptors homenatjats, destaquem les següents activitats en obert per públics diferents:

Divendres 29 de maig

12.00 h. Litterarum PETITS. TAST Espectacle · MÚSICA
Bestiari, de Gemma Abrié i Manu Sabaté (a partir de textos de Josep Carner)
Per saber-ne més: Tast de Bestiari

20.00 h. Litterarum. TAST Espectacle · POESIA
Lectura i comentari de fragments del Nabí, de Víctor Obiols (a partir de textos de Josep Carner)
Per saber-ne més: Tast de Nabí

Diumenge 31 de Maig

11.00 h. Litterarum PETITS. TAST Espectacle · TITELLES
Botànica oculta, d’Arnau Colom (a partir de textos de Joan Perucho)
Per saber-ne més: Tast de Botànica oculta

Us convidem a descobrir la programació d’aquesta edició digital i a fer-vos-en partícips d’aquests espectacles per a grans i petits, sense sortir de casa.

Per saber-ne més:

Quant a bibliotecadevic

Biblioteca Joan Triadú c/ Arquebisbe Alemany, 5 08500 VIC (Barcelona) www.bibliotecadevic.com 93 883 33 25 b.vic.jt@diba.cat
Aquesta entrada s'ha publicat en Obert per confinament i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.