Club de lectura en francès: L’Ordre du jour d’Éric Vuillard

A la trobada del mes de novembre del Club de lectura en francès comentarem el llibre L’Ordre du jour d’Éric Vuillard.

Premi Goncourt 2017. Un relat brillant i inquietant sobre els inicis de la Segona Guerra Mundial i la implicació dels industrials en l’ascens de Hitler al poder.

L’Alemanya nazi té les seves llegendes. Compta amb un exèrcit ràpid, poderós i modern, amb tots els elements per a un triomf inexorable. Però, i si els fonaments de les seves primeres proeses ocultessin mercadejos i relacions de vulgars interessos comuns? I si les imatges glorioses de la Wehrmacht entrant triomfalment a Àustria dissimulessin un immens embús de tancs panzers a la frontera? Una pana, simplement! I si darrere de l’ascens fulgurant de Hitler s’ocultessin misèries i interessos espuris, petits detalls que van marcar una important diferència?

En aquesta novel·la Éric Vuillard narra a través de diversos episodis desconeguts el que realment va passar just abans de l’annexió d’Àustria. Un relat magistral que situa el lector com el principal intèrpret de la Història.

(Text de la contraportada del llibre)

Éric Vuillard (Lyon, 1968- ) és escriptor, guionista i director de cinema. Ha escrit diversos llibres que es caracteritzen per estar basats en fets històrics com la presa de la Bastilla, la caiguda de l’imperi inca o la conquesta colonial a l’Àfrica. Amb l’Ordre del dia va guanyar el premi Goncourt l’any 2017, el més prestigiós de la literatura francesa.

L’ordre du jour és una novel·la curta que relata episodis poc coneguts però reals que tingueren lloc just abans de la Segona Guerra Mundial coincidint amb l’ascens meteòric de Hitler. Entre aquests episodis trobem el paper dels empresaris alemanys, dels polítics europeus que li deixaren via lliure i alguns detalls de l’annexió d’Àustria que desmitifiquen l’eficiència de l’exèrcit alemany. Uns precedents que portarien a Europa i al món sencer a viure una de les etapes més tràgiques de la història de la humanitat.

Les persones interessades en participar en aquest club de lectura ja poden passar a recollir el llibre a la Biblioteca. També es pot reservar cita prèvia en aquest enllaç.


La trobada del Club de lectura en francès es farà:

Dimecres, 4 de novembre de 2020 a les 18:45 h. al Centre Cívic del Montseny (Av. Montseny, 16. Vic).*

*Activitat sotmesa a les condicions de seguretat i higiene necessàries a causa de la pandèmia de Covid-19. En cas de no ser possible fer-la presencialment es farà de manera virtual a través de l’aplicació Jitsi Meet.

 

Quant a bibliotecadevic

Biblioteca Joan Triadú c/ Arquebisbe Alemany, 5 08500 VIC (Barcelona) www.bibliotecadevic.com 93 883 33 25 b.vic.jt@diba.cat
Aquesta entrada s'ha publicat en Activitats, Club de lectura en francès i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.