Club de lectura de novel·la negra: Elena sabe de Claudia Piñeiro

A la trobada del Club de lectura de novel·la negra del mes de novembre comentarem el llibre Elena sabe de Claudia Piñeiro.

Autora guardonada amb el Premi Pepe Carvalho de Novel·la Negra 2019. Enigma policial i conflicte íntim s’uneixen en aquesta novel·la de l’autora de Las viudas de los jueves.

Poc després que Rita apareixi morta a l’església on sol anar, es tanca la investigació i la seva mare és l’única que no renuncia a aclarir el crim. Però assetjada per la malaltia, ella tampoc és la persona indicada per encapçalar la recerca de l’assassí. Un viatge penós als suburbis de la Capital i una conversa reveladora guien la trama d’aquesta novel·la íntima i crítica on el cos femení és el protagonista real. Elena sabe desvel·la alhora els secrets dels seus personatges i les facetes ocultes de l’autoritarisme i la hipocresia que poden determinar el curs d’una vida. Un relat que trenca el silenci i es pronucia en veu alta sobre la llibertat d’escollir.

Va ser guardonada amb el Premi LiBeraturpreis 2010 a la millor novel·la escrita per una dona.

(Sinopsi de la contraportada)

Elena Piñeiro (Burzaco, Buenos Aires, 1960 –  ) és una escriptora, guionista de televisió i dramaturga argentina, molt coneguda per les seves novel·les sobre crims. Va treballar de gerent adminstrativa fins que l’any 1991 va veure un anunci d’un premi literari i va decidir presentar-s’hi. Tot i que no va guanyar va quedar entre les finalistes i això la va fer decidir a deixar la feina i dedicar-se exclusivament a la literatura. L’any 2003 va ser finalista al Premi Planeta i l’any 2004 es va estrenar la seva primera obra de teatre. L’any 2005 va guanyar el Premio Clarín amb Las viudas de los jueves i uns anys més tard es va adaptar a la gran pantalla.

L’any 2007 es va publicar Elena sabe i va ser el llibre més venut aquell any a Argentina. Es va reeditar l’any 2019 quan va guanyar el Premi Pepe Carvalho. El jurat en va dir:

“Claudia Piñeiro és un referent ètic i literari per les Lletres del seu país i més enllà, fins on arribin les seves traduccions, conferències, articles o xerrades.

Des de la seva primera novel·la ha estat una bona i refrescant notícia pels lectors del gènere negre i la seva literatura gaudeix d’un talent innat per explicar histories amb la dosis adequada de suspens.

Amb  una línia clara dibuixa arguments i personatges que generen preguntes sense respostes fàcils o còmodes; construeix bones trames i bons personatges, tria temes importants per la seva comunitat, utilitza tant l’acció i la denuncia com el sentit de l’humor i tot ho fa amb una falsa facilitat que amaga esforç, ambició i coratge”.

La conductora del Club de lectura de novel·la negra és Elisabet Contreras.

Les persones interessades a participar en aquest Club de lectura ja poden passar a recollir el llibre per la Biblioteca. A causa de les restriccions actuals per les condicions sanitàries cal demanar cita prèvia en aquest enllaçper telèfon al 93.883.33.25 o per correu electrònic a b.vic.jt@diba.cat.

Dimecres, 18 de novembre de 2020 a les 19:00 h. a través de Jitsi Meet (Aplicació de videoconferència

* Activitat sotmesa a les condicions de seguretat i higiene necessàries a causa de la pandèmia de Covid-19. En cas de no ser possible fer-la presencialment es farà de manera virtual a través de l’aplicació Jitsi Meet.

Quant a bibliotecadevic

Biblioteca Joan Triadú c/ Arquebisbe Alemany, 5 08500 VIC (Barcelona) www.bibliotecadevic.com 93 883 33 25 b.vic.jt@diba.cat
Aquesta entrada s'ha publicat en Activitats, Club de lectura de novel·la negra i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.