Club de lectura de novel·la negra: Amb l’alè al clatell de Henning Mankell

A la trobada del Club de lectura de novel·la negra del mes de gener comentarem el llibre Amb l’alè al clatell de Henning Mankell.

S’han acabat les vacances d’estiu i a la comissaria d’Ystad la feina es reprèn amb normalitat. Sembla que les actuacions de la policia són d’allò més rutinàries i a l’inspector Wallander, que se sent exageradament cansat, ja li va bé. Només hi ha la denúncia d’una mare alarmada per la desaparició de la seva filla de divuit anys i dos amics més, que van marxar la nit de Sant Joan i que, setmanes més tard, encara no han donat senyals de vida. Bé, sí, han enviat unes postals des de diverses ciutats europees, però tot indica són falses… ¿Rutina? No, no ho sembla pas. De sobte les coses es compliquen: el policia i col·lega Svedberg ha desaparegut i ningú sap on s’amaga, i mentre el busquen descobreixen que tenia una doble vida i, que a més, està directament implicat en el cas dels joves desapareguts. Wallander i el seu equip hauran de treballar de valent si no volen que el fiscal els perdi la confiança.

(Sinopsi de la contraportada)

Henning Mankell (Estocolm, 1948 – Göteborg, 2015) va ser un escriptor i dramaturg suec, casat amb Eva Bergman, filla del cineasta suec Igmar Bergman i conegut arreu del món per ser l’autor de la sèrie de novel·les protagonitzades per l’inspector Kurt Wallander. Tot i que va començar a publicar l’any 1973 no va ser fins vint anys més tard que va assolir l’èxit editorial i de vendes. Les seves obres ha estat traduïdes a 42 idiomes, han estat adaptades al cinema i la televisió i han obtingut diversos premis.

A part de les 12 novel·les protagonitzades per l’inspector Wallander, també va escriure altres novel·les policíaques, llibres d’altres temàtiques i una dotzena de llibres infantils i juvenils. A més a més, era un dramaturg molt respectat al seu país i va ser director del Teatre Nacional de Moçambic motiu pel qual va tenir l’oportunitat de fer llargues estades al continent africà que li van aportar un profund coneixement de la seva realitat. Mankell va plasmar-ho en una sèrie de llibres situats al continent negre i, fins i tot, va escriure un assaig sobre l’impacte de la SIDA a l’Àfrica.

L’any 2007 va rebre el Premi Pepe Carvalho per la vessant social i l’esperit crític de les seves novel·les.

L’any 2014 va publicar Arenes movedisses, la seva autobiografia i també les seves reflexions sobre la malaltia després que li haguessin diagnosticat un càncer pel qual va morir a finals de 2015.

La conductora del Club de lectura de novel·la negra és Elisabet Contreras.

Les persones interessades a participar en aquest Club de lectura ja poden passar a recollir el llibre per la Biblioteca. Per agilitzar les gestions podeu demanar cita prèvia en aquest enllaçper telèfon al 93.883.33.25 o per correu electrònic a b.vic.jt@diba.cat.

Dimecres, 20 de gener de 2021 a les 19:00 h. a través de Jitsi Meet (Aplicació de videoconferència

Quant a bibliotecadevic

Biblioteca Joan Triadú c/ Arquebisbe Alemany, 5 08500 VIC (Barcelona) www.bibliotecadevic.com 93 883 33 25 b.vic.jt@diba.cat
Aquesta entrada s'ha publicat en Activitats, Club de lectura de novel·la negra i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.