Club de lectura en francès: Au bonheur des ogres de Daniel Pennac

 

Durant el mes de gener els participants del Club de lectura en francès llegiran el llibre Au bonheur des ogres de Daniel Pennac.

Qui és Benjamin Malaussène? És un sant? Un idiota? Un home feliç? Primogènit d’una família curiosa i estrambòtica, i responsable d’un exèrcit de germans, Malaussène viu al barri de Belleville i treballa com a “cap de turc” en uns grans magatzems de París. Si un comprador es queixa d’una mercaderia defectuosa o d’un error tècnic, Malaussène aguanta la bronca i les amenaces d’acomiadament fins que el client se’n compadeix i retira la seva reclamació. I així, la direcció de l’empresa s’estalvia diners. Però unes misterioses explosions als grans magatzems compliquen, més encara, la ja precària salut emocional del nostre heroi.

(Text de la contraportada del llibre)

Daniel Pennac (Casablanca, 1941 –  ) és en realitat el pseudònim de Daniel Penacchioni, fill d’una família de militars que va passar la seva infantesa a diversos països de l’Àfrica i del sud-est asiàtic. De jove es va instal·lar a Niça on es va graduar en Lletres i es va dedicar professionalment a la docència. Va començar a escriure llibres infantils però es va fer conegut internacionalment durant els anys vuitanta i noranta per la saga de novel·les de la família Malaussène i del a qual el Club de lectura en francès en llegirà la primera entrega. Són novel·les de gènere negre, amb molt d’humor que se situen a un barri humil de París i del qual en formen part sis novel·les. Després d’aquest gran èxit va deixar la docència i es va dedicar exclusivament a la literatura publicant altres novel·les i assajos com Mal d’escola pel qual va guanyar el premi Renaudot l’any 2007, on recull la seva experiència com a docent i reflexiona sobre el sistema educatiu i el fracàs escolar. També és molt conegut el seu assaig Com una novel·la que vol estimular l’interès per la lectura en els adolescents i que inclou els 10 drets del lector segons Pennac. És un dels escriptors més estimats i llegits a França, amb 9 milions de volums venuts a tot el món i les seves obres s’han traduït a 18 idiomes. Gairebé vint anys després de publicar l’última novel·la de la saga Malaussène, l’any 2018 Pennac va reemprendre-la escrivint-ne una nova entrega: Em va mentir.

Les persones interessades en participar en aquest club de lectura ja poden passar a recollir el llibre a la Biblioteca. També es pot reservar cita prèvia en aquest enllaç.


A causa de les restriccions per la pandèmia de Covid-19 no es farà la trobada del Club de lectura en francès. Els participants podran fer les seves aportacions i comentaris de manera virtual a través de correu electrònic.

 

 

Quant a bibliotecadevic

Biblioteca Joan Triadú c/ Arquebisbe Alemany, 5 08500 VIC (Barcelona) www.bibliotecadevic.com 93 883 33 25 b.vic.jt@diba.cat
Aquesta entrada s'ha publicat en Activitats, Club de lectura en francès i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.