Club de lectura de novel·la negra: La mecánografa de Kate Atkinson

A la trobada del Club de lectura de novel·la negra del mes de febrer comentarem el llibre La mecanógrafa de Kate Atkinson.

L’any 1940, la Juliet Armstrong, de divuit anys, es veu immersa a contracor en el món de l’espionatge quan comença a treballar monitoritzant les anades i vingudes dels britànics simpatitzants del feixisme en un obscur departament del MI5, un treball que a vegades li semblarà avorrit i d’altres espantós. Però quan la guerra arriba a la seva fi, dona per fet que tots aquells fets quedaran enrere per sempre més. Deu anys més tard, convertida en una productora de ràdio de la BBC, la Juliet ha d’enfrontar-se inesperadament al seu passat. S’està lluitant en una guerra diferent, en un camp de batalla diferent, però la Juliet cada vegada està més en perill. Ha arribat l’hora de la veritat i comença a comprendre que tots els actes tenen les seves conseqüències. “La mecánografa” és una obra amb una profunditat i una textura insòlites, una novel·la moderna i atrevida amb extraordinàries dosis de força, enginy i empatia. Un triomf literari de la ploma d’una de les millors escriptores dels nostres temps.

(Sinopsi de la contraportada)

Kate Atkinson (York, 1951-  ) va estudiar literatura anglesa a la Universitat de Dundee i durant els seus primers anys en el món laboral va exercir diverses professions, com secretària o professora. Va començar a escriure durant els anys 80. Amb la seva primera novel·la Behind the scences at the museum (traduïda al castellà com a Entre bastidores) l’any 1995 va guanyar el prestigiós Premi Whitbread (actualment Premi Costa) i es va convertir en un best-seller. Des de llavors ha escrit diversos llibres de diferents gèneres: novel·la històrica, d’espionatge… És, però, molt coneguda per una saga de novel·les policíaques protagonitzades pel detectiu Jackson Brodie que, a més a més de ser superventes, la BBC ha portat a la petita pantalla amb un gran èxit. Atkinson ha guanyat diverses vegades el Premi Costa a la millor novel·la i l’any 2011 se li va concedir l’Orde de l’Imperi Britànic per la seva contribució a la literatura anglesa. Actualment viu a Edimburg i acaba de publicar la seva última novel·la protagonitzada pel famós detectiu Jackson Brodie. En breu sortirà a la venta a casa nostra.

La conductora del Club de lectura de novel·la negra és Elisabet Contreras.

Les persones interessades a participar en aquest Club de lectura ja poden passar a recollir el llibre per la Biblioteca. Per agilitzar les gestions podeu demanar cita prèvia en aquest enllaçper telèfon al 93.883.33.25 o per correu electrònic a b.vic.jt@diba.cat.

La pròxima trobada del Club de lectura de novel·la negra es farà:

Dimecres, 17 de febrer de 2021 a les 19:00 h. a través de Jitsi Meet (Aplicació de videoconferència

Quant a bibliotecadevic

Biblioteca Joan Triadú c/ Arquebisbe Alemany, 5 08500 VIC (Barcelona) www.bibliotecadevic.com 93 883 33 25 b.vic.jt@diba.cat
Aquesta entrada s'ha publicat en Activitats, Club de lectura de novel·la negra i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.