Club de lectura en anglès: The Shape of water de Guillermo del Toro i Daniel Kraus

A la trobada del Club de lectura en anglès del mes de març comentarem el llibre The shape of water de Guillermo del Toro i Daniel Kraus.

El visionari cineasta Guillermo del Toro i el reconegut autor Daniel Kraus combinen el seu extraordinari talent en una història d’amor tan commovedora com fascinant.

La forma de l’aigua està ambientada a la ciutat de Baltimore durant la Guerra Freda, al centre d’investigació aeroespacial Occam, on fa poc hi ha arribat un ésser tan extraordinari com potencialment valuós: un home amfibi capturat a l’Amazones. A partir d’aquí ens trobem amb una emotiva història d’amor entre aquest ésser i una de les dones de fer feines d’Occam, que és muda i es comunica amb la criatura mitjançant llenguatge de signes.

Desenvolupada des del primer moment com un llançament trencador i simultani — una mateixa història recreada per dos artistes en els mitjans independents de la literatura i el cinema –, La forma de l’aigua mescla fantasia, terror i gènere romàntic per crear un relat que esdevé tan trepidant sobre el paper com a la gran pantalla.

(Sinopsi del llibre)

Guillermo del Toro (Guadalajara, Mèxic; 1964 – ) és escriptor, guionista i director de cinema. Amb la pel·lícula The shape of water, que es va estrenar a finals de 2017 va guanyar els principals premis cinematogràfics d’aquell any: Lleó d’or a la millor pel·lícula al Festival de Cinema de Venècia (2017); 13 premis Oscar de l’Acadèmia Nord-Americana de Cinema entre ells millor direcció, millor pel·lícula i millor banda sonora; Globus d’Or al millor director i a la millor banda sonora i 3 premis BAFTA (Acadèmia Britànica de Cinema) entre ells a la millor direcció.

Poques setmanes després de l’estrena de la pel·lícula, es va publicar el llibre, que aprofundia i ampliava la història i que va escriure en col·laboració amb l’autor de bestsellers Daniel Kraus (Michigan, EUA; 1975 –  ) amb qui ja havia col·laborat en altres projectes anteriorment, com la novel·la juvenil Trollhunters que va esdevenir una sèrie de televisió a Netflix. En una reunió, del Toro i Kraus es van posar a recordar una pel·lícula de terror de sèrie B dels anys 50 La mujer y el monstruo que havien vist de petits i això va ser la llavor que els va portar a crear la història de The shape of water que va esdevenir més endavant la premiada pel·lícula i el llibre que llegiran i comentaran aquest mes de març els participants del Club de lectura en anglès.

Les sessions són conduïdes per Laura Arumí.

Dimecres, 31 de març de 2021 a les 20:00 h. a través de Jitsi Meet (Aplicació de videoconferència).

Quant a bibliotecadevic

Biblioteca Joan Triadú c/ Arquebisbe Alemany, 5 08500 VIC (Barcelona) www.bibliotecadevic.com 93 883 33 25 b.vic.jt@diba.cat
Aquesta entrada s'ha publicat en Activitats, Club de lectura en anglès i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.