Club de lectura en anglès: Of mice and men de John Steinbeck

A la trobada del Club de lectura en anglès del mes d’abril comentarem el llibre Of mice and men de John Steinbeck.

L’escriptor nord-americà John Steinbeck (1902-1968) va assolir la consagració definitiva com a escriptor en publicar l’any 1937 Homes i ratolins, una novel·la ambientada a Califòrnia i a l’època de la Gran Depressió. En aquest context, però, la història de dos treballadors temporers que somien adquirir una granja arriba a tenir una transcendència insospitada. I és que el dramàtic fracàs de les aspiracions de George i de Lennie, dos personatges units per uns llaços d’amistat molt forts, no evidencia només la fragilitat dels somnis i el miratge de la terra promesa americana, sinó també l’amarga soledat que imposa una societat insolidària. La duresa de la història contrasta, però amb la tendresa que demostren alguns personatges i amb la profunda humanitat amb que Steinbeck els tracta.

(Sinopsi del llibre)

John Steinbeck (1902-1968) va ser un escriptor nord americà descendent d’una família de colons d’origen alemany. Va estudiar literatura anglesa a la Universitat de Stanford però no es va arribar a graduar. Va treballar en tota mena de feines i el 1929 va publicar el seu primer llibre, que no va tenir èxit. L’any 1935 va guanyar el seu primer premi literari amb Tortilla flat. L’any 1937 va publicar Homes i ratolins amb un gran èxit de crítica i públic i ràpidament se’n va fer una versió teatral i l’any 1939, una pel·lícula. Una versió cinematogràfica posterior, de l’any 1992 seria protagonitzada per Gary Sinise i John Malkovich. L’any 1939 va guanyar el Premi Pulitzer per Las uvas de la ira, la que es considera la seva millor obra. Durant la Segona Guerra mundial va fer de corresponsal de guerra per al New York Herald Tribune i en va tornar amb diverses ferides de bala i un trauma psicològic que va intentar superar a través de l’escriptura. I encara després d’això va escriure una de les seves novel·les més conegudes Al este del Edén que també seria portada al cinema per Elia Kazan i protagonitzada per James Dean. L’any 1962 va guanyar el Premi Nobel de Literatura per la seva escriptura realista i imaginativa, combinant l’humor simpàtic i una aguda percepció social. Un premi que va estar envoltat d’una gran polèmica i fins i tot el propi John Steinbeck va arribar a reconèixer que no n’era mereixedor. A partir d’aquell moment ja no va escriure més ficció, però encara l’any 1967 va fer de corresponsal de guerra a la Guerra del Vietnam per la revista Newsday. Va morir a finals de l’any 1968 a Nova York.

Les sessions són conduïdes per Laura Arumí.

Dimecres, 28 d’abril de 2021 a les 20:00 h. a través de Jitsi Meet (Aplicació de videoconferència).

Quant a bibliotecadevic

Biblioteca Joan Triadú c/ Arquebisbe Alemany, 5 08500 VIC (Barcelona) www.bibliotecadevic.com 93 883 33 25 b.vic.jt@diba.cat
Aquesta entrada s'ha publicat en Activitats, Club de lectura en anglès i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.