Club de lectura de novel·la negra: 1793. El llop i el vigilant de Niklas Natt Och Dag

CL novel·la negra maig 2021

A la trobada del Club de lectura de novel·la negra del mes de maig comentarem el llibre 1793. El llop i el vigilant de Niklas Natt Och Dag.

Estocolm, 1793. El rei Gustav III ha mort i el país el governa amb mà de ferro un regent mentre els vents republicans de la revolució francesa inquieten els poders. El guàrdia Mickel Cardell, un veterà de la recent guerra russo-sueca, on va perdre un braç, troba un cadàver mutilat al llac de la ciutat: un tronc i un cap, només. El cas s’assigna a l’investigador Cecil Winge, un racionalista que viu els seus últims dies, malalt de mort per la tuberculosi. Junts, Winge i Cardell es troben immersos en un món brutal de lladres i perdularis, mercenaris i madams, un món en què una sola mort posa al descobert que, sota el vernís de poder i riquesa, estrat rere estrat, la ciutat està absolutament podrida per la corrupció.

(Sinopsi de la contraportada)

Es tracta de la primera novel·la de Niklas Natt Och Dag (Estocolm, 1979 – ) llicenciat a la Universitat de Kalmar i que ha estat periodista independent i redactor en cap de la revista Slitz. Descendent d’una de les famílies nobles més antigues de Suècia, tot i que un avantpassat seu va perdre totes les riqueses i propietats del llinatge. 1793. El llop i el vigilant centra el seu argument just un any després de l’assassinat del rei Gustau III en un Estocolm ple de misèria, amb un ambient fred i claustrofòbic, farcit de rumors, on la gent beu fins a perdre el coneixement, els rics i poderosos ho poden tot i amb el rerafons de la Revolució francesa que es pot estendre per tot Europa. L’autor demostra un gran coneixement dels sistemes de poder de l’època, les grans diferències socials que hi havia i els canvis urbanístics de l’Estocolm de 1793. Publicada l’any 2017, es va convertir en un fenomen de vendes i va rebre el premi al Millor llibre de l’any a Suècia i va ser considerat el Millor debut per l’Acadèmia Sueca d’Escriptors de Crims. Ràpidament va aconseguir reconeixement internacional i s’ha traduït a 30 idiomes. Se la compara amb El Nom de la Rosa d’Umberto Eco i amb El perfum de Patrick Süskind i es considera renovadora de la novel·la històrica i el thriller nòrdic. És la primera entrega d’una trilogia. La segona part, 1794, acaba de sortir a la venda a casa nostra.

La conductora del Club de lectura de novel·la negra és Elisabet Contreras.

Les persones interessades a participar en aquest Club de lectura ja poden passar a recollir el llibre per la Biblioteca. Per agilitzar les gestions podeu demanar cita prèvia en aquest enllaçper telèfon al 93.883.33.25 o per correu electrònic a b.vic.jt@diba.cat.

La pròxima trobada del Club de lectura de novel·la negra es farà:

Dimecres, 12 de maig de 2021 a les 19:00 h. a la Biblioteca Joan Triadú de Vic (pati exterior)*

* Activitat sotmesa a les condicions que determini el PROCICAT a causa de la pandèmia de coronavirus. En cas que no sigui possible fer la trobada presencial del Club de lectura de novel·la negra, l’activitat es farà de manera virtual a través de l’aplicació de videoconferència Jitsi Meet.

Quant a bibliotecadevic

Biblioteca Joan Triadú c/ Arquebisbe Alemany, 5 08500 VIC (Barcelona) www.bibliotecadevic.com 93 883 33 25 b.vic.jt@diba.cat
Aquesta entrada s'ha publicat en Activitats, Club de lectura de novel·la negra i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.