Club de lectura en anglès: The joy luck club d’Amy Tan

A la trobada del Club de lectura en anglès del mes de maig comentarem el llibre The joy luck club d’Amy Tan.

En la cultura xinesa, cada paraula, cada gest, cada objecte, posseeix un significat més profund del que sembla tenir en principi. Per això, quan June Wu ha d’ocupar el lloc de la seva mare al Club de la Bona Estrella, no s’imagina el que descobrirà: la seva pròpia història, la de Suyuan Wu, la seva mare, la de les amigues d’aquesta i les de les seves filles. Mentre les mares viuen recloses en els records de la seva Xina natal, les filles estan immerses en la cultura nord-americana; les lliçons que les primeres ensenyen no són les que les segones aprenen; i mentre que aquelles exigeixen el millor de les seves filles, aquestes els reclamen el dret a ser imperfectes. El Club de la Bona Estrella és la història de les diferències que separen, i els lligams que uneixen, mares i filles de cultures i generacions diferents.

(Sinopsi del llibre)

Quatre mares i quatre filles són les protagonistes d’aquesta novel·la posant l’accent en la Suyuan Wu i la seva filla Jing-Mei Wu. Centrada en l’enorme abisme que hi ha entre elles, les unes nascudes i educades a la Xina tradicional i que van haver d’emigrar als EUA i les filles nascudes i educades a occident tot i que no abandonen mai del tot les seves arrels.

Amy Tan (Oakland, EUA ; 1952 – ) és una escriptora nord-americana filla de pares emigrants xinesos. The joy luck club (traduïda al català com a El club de la bona estrella) va ser la primera novel·la publicada d’Amy Tan, l’any 1989, escrita després d’un inspirador viatge a la Xina amb la seva mare que, a més a més, va servir per suavitzar la difícil relació que mantenien entre elles.

El llibre es va convertir en un best-seller i es va traduir a 17 llengües. incloent-hi el xinès. El seu gran èxit també el va portar a convertir-se en una pel·lícula dirigida per Wayne Wang.

Amy Tan ha escrit 7 novel·les entre les que destaquen, a més a més de El club de la bona estrella, La filla del curandero i Un lloc sense nom. També ha escrit contes infantils i canta en una banda de rock integrada per altres escriptors com el seu bon amic Stephen King.

Les sessions són conduïdes per Laura Arumí.

Dimecres, 26 de maig de 2021 a les 20:00 h. a través de Jitsi Meet (Aplicació de videoconferència).

Quant a bibliotecadevic

Biblioteca Joan Triadú c/ Arquebisbe Alemany, 5 08500 VIC (Barcelona) www.bibliotecadevic.com 93 883 33 25 b.vic.jt@diba.cat
Aquesta entrada s'ha publicat en Activitats, Club de lectura en anglès i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.