Club de lectura en anglès: Salmon fishing in the Yemen de Paul Torday

A la trobada del Club de lectura en anglès del mes de juny comentarem el llibre Salmon fishing in the Yemen de Paul Torday.

Aquesta és l’extraordinària història del doctor Alfred Jones, un científic expert en piscifactories a qui solen passar coses tan poc excitants com anar a comprar un raspall de dents elèctric nou i publicar articles sobre la pesca amb mosca en revistes especialitzades. Però un bon dia l’Alfred es veu implicat sense voler en un projecte per introduir la pesca del salmó a les terres altes del Iemen. L’empresa canviarà la seva vida i el curs de la història política britànica per sempre. Amb un repartiment insòlit -que inclou personatges com un xeic visionari, científics desaprensius, terroristes d’Al-Qaida, un primer ministre que recorda molt Tony Blair, l’estirada dona d’en Fred i uns quants milers de salmons trasplantats-, La pesca del salmó al Iemen és una novel·la sobre la hipocresia i la burocràcia contraposades al poder transformador de la fe i l’amor.

(Sinopsi del llibre)

Paul Torday (Regne Unit 1946-2013) va estudiar Literatura anglesa al Pembroke College de la Universitat d’Oxford. Va treballar pràcticament tota la seva vida en una empresa familiar dedicada a la industria de la enginyeria marina, motiu pel qual va haver de viatjar sovint al Pròxim Orient. També era una gran aficionat a la pesca del salmó. Tot i que va escriure durant tota la seva vida, sobretot poesia, no va ser fins passats els 60 anys que no va publicar la seva primera novel·la La pesca del salmó al Iemen, l’any 2006 amb un gran èxit i amb la qual va vendre més de 500.000 exemplars i per la qual va guanyar el premi Bolunger Everyman Wodehouse Prize (2007) per a llibres d’humor i el Waverton Good Read Award (2008). L’obra es va adaptar a la gran pantalla i va ser dirigida per Lasse Hallström i protagonitzada per Ewan McGregor, Emily Blunt i Kristin Scott Thomas i va ser nominada al Globus d’Or com a millor comèdia l’any 2011. La pesca del salmó al Iemen és una faula moderna que fent ús de l’humor negre, la sàtira i la crítica social reflexiona sobre els motius pels quals es mou el món. En la seva estructura barreja cartes, correus electrònics, entrevistes, informes i diaris per mostrar totes les cares de l’acció i els pensaments dels seus personatges.

Després del seu gran èxit amb la seva primera novel·la, Torday va publicar una novel·la cada any, l’última de les quals de manera pòstuma, doncs va morir l’any 2013 a causa d’un càncer als 67 anys.

Les sessions són conduïdes per Laura Arumí.

Dimecres, 30 de juny de 2021 a les 20:00 h. a través de Jitsi Meet (Aplicació de videoconferència).

Quant a bibliotecadevic

Biblioteca Joan Triadú c/ Arquebisbe Alemany, 5 08500 VIC (Barcelona) www.bibliotecadevic.com 93 883 33 25 b.vic.jt@diba.cat
Aquesta entrada s'ha publicat en Activitats, Club de lectura en anglès i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.