Club de lectura en anglès: The cut out girl de Bart van Es

A la trobada del Club de lectura en anglès del mes de setembre comentarem el llibre The cut out girl. A story of war and family, lost and found de Bart van Es.

Aquí hi ha una història sense explicar. Deixar constància d’aquestes coses és important, sobretot ara, donat l’estat del món, amb l’extremisme un altre cop en augment. Del passat de la família van Es emergeix aquesta història: la història real de la Lien, una nena jueva que els avis de l’autor van acollir durant l’ocupació nazi, ajudant-la a créixer com si fos la seva filla, però amb la qual, misteriosament, van interrompre la comunicació molt temps després de la fi de la guerra. Què se n’havia fet de la Lien? Per què no es podia pronunciar el seu nom en les reunions familiars? Així comença la recerca de l’autor, un viatge que el porta a investigar el període més fosc del segle XX a Holanda i les contradiccions viscudes en el si de la societat i de la seva família. La història real d’una nena jueva que sobreviu gràcies a una xarxa clandestina de cases d’acollida. Uns anys que vam mostrar el millor i el pitjor de tot un país

Bart van Es (Ede, Països Baixos; 1972 – ) és crític literari, escriptor i professor d’anglès a la Universitat d’Oxford. Tot i néixer als Països Baixos, va viure a Noruega, Dubai i Indonesia fins que la seva família es va establir definitivament al Regne Unit l’any 1986. Allà va cursar els seus estudis i es va doctorar a Cambridge l’any 2000 amb una tesi dedicada al poeta britànic del s.XVI Edmund Spenser. A més a més de la seva tesi, ha publicat altres estudis sobre aquest poeta i també sobre William Shakespeare.

L’any 2018 va publicar The cut out girl i va guanyar el premi Costa Book of the Year i el premi Costa Biography of the year narrant la història dels seus avis durant la ocupació nazi als Països Baixos. El jurat del premi la va qualificar “d’una història sensacional i apassionant… que treu a la llum alguns dels temes més urgents dels nostres temps.”

(Sinopsi del llibre)

Les sessions són conduïdes per Laura Arumí.

La trobada del Club de lectura en anglès es farà:

Dimecres, 29 de setembre de 2021 a les 20:00 h. a través de Jitsi Meet (Aplicació de videoconferència).

Quant a bibliotecadevic

Biblioteca Joan Triadú c/ Arquebisbe Alemany, 5 08500 VIC (Barcelona) www.bibliotecadevic.com 93 883 33 25 b.vic.jt@diba.cat
Aquesta entrada s'ha publicat en Activitats, Club de lectura en anglès i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.