Club de lectura en anglès: The Uncommon reader d’Alan Bennett

A la trobada del Club de lectura en anglès del mes d’octubre comentarem el llibre The Uncommon reader d’Alan Bennett.

És un dia qualsevol al Palau de Buckingham i els gossos de la Reina no paren de bordar cap a una banda del jardí per on ella no acostuma a passejar. Seguint-los, la Reina descobreix, aparcada, la biblioteca mòbil de Westminster, una furgoneta antiquada amb un bibliotecari també antiquat i Norman, un treballador de la cuina reial jovenet i pèl-roig, a qui Sa Majestat no havia vist mai. Una mica obligada per les circumstàncies, la Reina s’emporta un llibre en préstec, sense saber que a partir d’aquell moment les visites a la biblioteca i el fet de conèixer Norman li canviaran del tot la vida.La Reina s’aficiona a llegir fins a tal punt que la seva proverbial professionalitat queda en entredit: ja no és tan curosa amb les feines de la Casa Reial, que l’avorreixen mortalment, i només frisa per enllestir-les i tornar a la lectura. No cal dir que l’adquisició d’un hàbit tan perillós com inesperat preocupa enormement la cort i el govern, que faran tot el possible per allunyar de Norman aquesta lectora tan poc corrent i aconseguir que abandoni els llibres. 

(Sinopsi del llibre)

Alan Bennett (Leeds, Gran Bretanya; 1934 – ) és dramaturg, actor, guionista de radio i de televisió i novel·lista. Va estudiar història medieval a la Universitat d’Oxford i allà va entrar en contacte amb el circuit teatral. L’any 1968 va assolir un gran èxit amb l’obra Forty years on i des de llavors es va fer un gran nom en el món del teatre anglès com a actor i com a dramaturg. L’any 2003 va rebre el British Book Award per la seva trajectòria i l’any 2006 va guanyar un premi Tony per la seva obra The history Boys. També és molt conegut per les seves series de televisió i les seves pel·lícules. A Gran Bretanya és mítica la seva sèrie de monòlegs Talking heads, que es va emetre a finals dels anys 80 i de la qual hi va haver una segona temporada al cap de deu anys. Amb motiu de la pandèmia se’n va fer una reedició amb dos episodis nous que es va emetre l’any 2020. En els darrers anys s’ha concentrat en escriure novel·la on, com en totes les seves obres, s’hi fan retrats satírics i àcids dels costums de la societat anglesa amb textos brillants, intel·ligents i divertits. Un autor de gran creativitat en tots els gèneres que ha tocat i sempre amb gran èxit de públic i crítica.

The Uncommon reader és una novel·la curta i plena de diàlegs que porta fins a les últimes conseqüències la premissa que la lectura et pot canviar la vida. En aquest cas concret, la vida de la reina d’Anglaterra.

Les sessions són conduïdes per Laura Arumí.

La trobada del Club de lectura en anglès es farà:

Dimecres, 27 d’octubre de 2021 a les 20:00 h. a través de Jitsi Meet (Aplicació de videoconferència).

Quant a bibliotecadevic

Biblioteca Joan Triadú c/ Arquebisbe Alemany, 5 08500 VIC (Barcelona) www.bibliotecadevic.com 93 883 33 25 b.vic.jt@diba.cat
Aquesta entrada s'ha publicat en Activitats, Club de lectura en anglès i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.