Club de lectura en anglès: Breakfast of Champions de Kurt Vonnegut

A la trobada del Club de lectura en anglès del mes de novembre comentarem el llibre Breakfast of champions de Kurt Vonnegut.

Esmorzar de campions és el regal que, en fer cinquanta anys, Kurt Vonnegut es va fer a si mateix
Aquesta és la història de com dos homes blancs força vells, solitaris i escanyolits es van conèixer en un planeta que s’estava morint ràpidament. Un dels homes era escriptor de ciència-ficció, es deia Kilgore Trout i es va convertir en un dels éssers humans més estimats i respectats de la història. L’home amb qui es va trobar era representant de cotxes Pontiac i es deia Dwayne Hoover. Dwayne Hoover estava a punt de tornar-se boig.

Amagat rere un llenguatge ingenu i uns dibuixos falsament infantils, Vonnegut satiritza la societat nord-americana de dalt a baix. Sense pietat. Amb un sentit de l’humor corrosiu i pervers.

(Sinopsi del llibre)

Kurt Vonnegut (Indiana, EUA; 1922 – Nova York, 2007) era fill d’una família benestant d’origen alemany que durant la Gran Depressió va perdre tota la seva fortuna i aquest fet va portar als seus pares a caure en l’alcoholisme, les drogues i la depressió. De jove es va allistar a l’exèrcit i va anar a lluitar a Europa durant la Segona Guerra Mundial, on va ser pres pels nazis a la Batalla de les Ardenes. Durant el seu captiveri va ser testimoni dels bombardeig de la ciutat de Dresden que va destruir tota la ciutat i en va ser un dels pocs supervivents. Aquest fet va marcar-lo profundament. Acabada la Guerra i alliberat per l’exèrcit rus, va tornar als Estats Units i va estudiar Antropologia a la Universitat de Chicago. Va publicar la seva primera novel·la Player piano l’any 1952 i ja no va deixar d’escriure fins que va morir l’any 2007 amb 84 anys després d’una caiguda que li va causar una lesió cerebral irreversible.

Les seves novel·les es caracteritzen pel seu humor negre i incorporen elements de ciència-ficció, terror i fantasia. Escorxador- 5, considerada avui en dia una de les més importants de la literatura americana del segle XX, estava inspirada en el que Vonnegut va viure a Dresden durant la Segona Guerra Mundial i el va convertir en un escriptor referent de la contracultura americana, sobretot pels joves dels anys 60 i 70. Amb un estil directe, frases concises i llenguatge senzill es feia grans preguntes transcendentals. Els seus personatges apareixen a diverses de les seves novel·les. També va escriure assaig, teatre i alguns contes curts i va ser activista a favor de la preservació dels drets constitucionals, contra les armes nuclears i a favor de la protecció del medi ambient, entre altres.

Breakfast of champions (1973) és una de les novel·les més venudes de Kurt Vonnegut i inclou il·lustracions fetes pel propi autor. Té una adaptació cinematogràfica feta l’any 1999 protagonitzada per Bruce Willis i Albert Finney.

Per saber-ne més:

Les sessions són conduïdes per Laura Arumí.

La trobada del Club de lectura en anglès es farà:

Dimecres, 24 de novembre de 2021 a les 20:00 h. a la Biblioteca Joan Triadú de Vic*

* Activitat sotmesa a les condicions que determini el PROCICAT a causa de la pandèmia de coronavirus. En cas que no sigui possible fer la trobada presencial del Club de lectura en anglès, l’activitat es farà de manera virtual a través de l’aplicació de videoconferència Jitsi Meet.

Quant a bibliotecadevic

Biblioteca Joan Triadú c/ Arquebisbe Alemany, 5 08500 VIC (Barcelona) www.bibliotecadevic.com 93 883 33 25 b.vic.jt@diba.cat
Aquesta entrada s'ha publicat en Activitats, Club de lectura en anglès i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.