Club de lectura en francès: Meurtres pour mémoire de Didier Daeninckx

A la trobada del mes de desembre, els participants del Club de lectura en francès comentaran el llibre Meurtres pour mémoire de Didier Daeninckx.

A París, el 17 d’octubre de 1961, en plena guerra d’Algèria, Roger Thiraud, professor d’Història, és abatut a trets durant una manifestació pacífica convocada pel FLN per protestar contra el toc de queda. Vint anys després, l’inspector de províncies Cadin investiga a Tolousse la mort de Bernard Thiraud, fill del professor i historiador, que indaga la condemna a mort que un tribunal col·laboracionista havia dictat contra Charles de Gaulle. La investigació del policia l’obligarà a fer un viatge a aquell dia fatídic del 1961, i encara el durà més enllà, perquè la història oficial no és mai la història real.

(Text de la contraportada del llibre)

Didier Daeninckx (Saint-Denis, França; 1949 — ) és periodista i escriptor, molt conegut a França per les seves novel·les policíaques i per ser el creador del seu protagonista l’Inspector Cadin, protagonista de Meurtres pour mémoire. També és autor d’assaigs, articles de denúncia social i política, novel·les juvenils i reculls de contes. Se’l considera un mestre del gènere negre a França. Autor compromès, les seves novel·les, molt ben documentades, contenen grans dosis de crítica social i molta investigació històrica.

Va publicar la seva primera novel·la l’any 1982, però no va tenir repercussió. En canvi un any després amb Meurtres pour mémoire va tenir un gran èxit, va guanyar el Grand Prix de litterature Policière i el Paul Vaillant-Couturier i es va donar a conèixer en el món de la literatura. És un llibre molt popular a França, va tenir la seva adaptació per a la televisió i també existeix una versió en còmic. L’Inspector Cadin és també el protagonista de quatre novel·les policíaques escrites posteriorment. Les seves obres han estat traduïdes a més de 20 idiomes i l’any 1994 Daeninckx va rebre el premi Paul Féval de literatura popular pel conjunt de la seva obra.

Per saber-ne més:

Mur, Gerard E. Didier Daeninckx retorna a la massacre de París a El núvol (08/07/2021).


La trobada del Club de lectura en francès es farà:

Dimecres, 1 de desembre de 2021 a les 18:45 h. a la Biblioteca Joan Triadú de Vic *

* Activitat sotmesa a les condicions que determini el PROCICAT a causa de la pandèmia de coronavirus. En cas que no sigui possible fer la trobada presencial del Club de lectura en francès, l’activitat es farà de manera virtual a través de l’aplicació de videoconferència Jitsi Meet.

Quant a bibliotecadevic

Biblioteca Joan Triadú c/ Arquebisbe Alemany, 5 08500 VIC (Barcelona) www.bibliotecadevic.com 93 883 33 25 b.vic.jt@diba.cat
Aquesta entrada s'ha publicat en Activitats, Club de lectura en francès i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.