Club de lectura en francès: Les choses humaines de Karine Tuil

A la trobada del mes de gener, els participants del Club de lectura en francès comentaran el llibre Les choses humaines de Karine Tuil.

Els Farels són una parella poderosa. En Jean és un veterà periodista polític, tan temut com prestigiós. La Claire, una assagista compromesa amb la causa feminista. El seu fill Alexandre, educat en les millors escoles de França i a Stanford, està preparat per ocupar el seu propi lloc en l’elit. Però, una nit, el noi brillant que té el món als seus peus es converteix en un depredador, i, l’endemà, una denúncia de violació cau sobre ell. Una tempesta judicial de conseqüències insospitades està a punt d’abatre’s sobre ells.

Les coses humanes és una novel·la poderosa, capaç d’enfrontar-nos amb les nostres pròpies creences i certeses —siguin les que siguin—, i irromp en el debat més important dels nostres dies i segurament del nostre segle: la feminitat, la masculinitat, el feminisme, el masclisme, el pes de les xarxes socials, el linxament públic, el poder, l’abús de poder, la vida, la mort, el consentiment, el sexe, la veritat, la mentida, l’imperi de la llei.

(Text de la contraportada del llibre)

Karine Tuil (Paris, 1972 – ) va estudiar dret a la Universitat de Paris i durant uns anys va exercir d’advocada. Fins i tot, va fer una tesis que al final va decidir no defensar. Enlloc d’això va fer un canvi radical i es va dedicar a la literatura. Va publicar la seva primera novel·la l’any 2000, Pour la pire i un any més tard, amb la seva segona novel·la Forbidden, una sàtira sobre la crisi d’identitat d’un vell jueu, va aconseguir ser seleccionada al Premi Goncourt, es va traduir a diversos idiomes i se’n va fer una adaptació teatral. És autora d’una desena de novel·les i ha estat guardonada amb alguns dels premis literaris més prestigiosos a França com el Chevalier de l’ordre des Arts et des Lettres (2014) i l’Officier de l’Ordre des Arts et des Lettres (2017) que atorga el Ministeri de Cultura de França.

Les choses humaines, publicat l’any 2019, ha guanyat el Premi Interallié i el Goncourt des Lyceens i se n’ha fet una adaptació cinematogràfica que es va presentar a la Mostra de Venècia i al Festival de Cinema Americà de Deanville l’any 2021, i s’ha estrenat recentment als cinemes francesos.

El pròxim mes de gener sortirà a la venta la seva nova novel·la.

Per saber-ne més:

Hernández i Garriga, Anna. Karine Tuil: “Alguns policies demanen a les dones violades si han gaudit” a El Núvol (19/03/2021)


La trobada del Club de lectura en francès es farà:

Dimecres, 12 de gener de 2022 a les 18:45 h. a la Biblioteca Joan Triadú de Vic *

* Activitat sotmesa a les condicions que determini el PROCICAT a causa de la pandèmia de coronavirus. En cas que no sigui possible fer la trobada presencial del Club de lectura en francès, l’activitat es farà de manera virtual a través de l’aplicació de videoconferència Jitsi Meet.

Quant a bibliotecadevic

Biblioteca Joan Triadú c/ Arquebisbe Alemany, 5 08500 VIC (Barcelona) www.bibliotecadevic.com 93 883 33 25 b.vic.jt@diba.cat
Aquesta entrada s'ha publicat en Activitats, Club de lectura en francès i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.