Club de lectura en anglès: My name is Lucy Barton d’Elizabeth Strout

A la trobada del Club de lectura en anglès del mes de febrer comentarem el llibre My name is Lucy Barton d’Elizabeth Strout.

La Lucy Barton no acaba de recuperar-se de la que hauria d’haver estat una senzilla operació d’apèndix. La seva mare, amb qui no parla des de fa una pila d’anys, apareix als peus del seu llit d’hospital. La calma i l’assossec que regnen durant les nits de convalescència les empenyen a parlar, temptejant no només la possibilitat del retrobament sinó també l’eventualitat de la cura. Les innocents xafarderies sobre els personatges que van configurar la infantesa de la Lucy en el petit poble d’Illinois on va créixer plena de mancances serveixen per establir un fràgil nexe entre les dues dones, però per sota de la superfície persisteixen les tensions i els anhels que han forjat la vida de la Lucy: la seva infantesa pobra i solitària, els problemes amb la família, la desconcertant presència del pare, l’ambició de fer-se escriptora, el seu matrimoni a la deriva, l’amor per les seves dues filles.

Em dic Lucy Barton relata amb sensibilitat i compassió el retrobament de dues dones que descobreixen en la conversa la manera de recuperar el temps perdut, però també és un cas exemplar, la demostració fefaent, que la senzillesa és el camí que porta de manera més directa a la comprensió de les coses autèntiques, les que gairebé no necessiten les paraules per ser enteses.

(Sinopsi del llibre)

Elizabeth Strout (Portland, Maine EUA – ) va estudiar dret i gerontologia a la universitat. Acabats els estudis es va traslladar a viure a Nova York des d’on va publicar els primers relats a diverses revistes literàries i va exercir de professora en un Màster d’escriptura creativa. No va ser fins l’any 1998, amb 43 anys, que va publicar la seva primera novel·la Amy & Isabelle. Va guanyar el premi Pulitzer d’obres de ficció l’any 2009 amb l’inoblidable Olive Kitteridge, també guardonada amb el Premi Llibreter l’any 2010 i de la que recentment n’ha publicat una seqüela traduïda al català com a Llum de febrer. Em dic Lucy Barton és una novel·la breu i intensa, d’una gran sensibilitat. Trobem la seva protagonista, la Lucy, a altres llibres d’Elizabeth Strout com en un relat del llibre de contes Tot és possible i a la novel·la Ai, William que ha sortit aquest mes de gener a la venta a casa nostra.

Per saber-ne més:

Les sessions són conduïdes per Laura Arumí.

La trobada del Club de lectura en anglès es farà:

Dimecres, 23 de febrer de 2022 a les 20:00 h. a la Biblioteca Joan Triadú de Vic*

* Activitat sotmesa a les condicions que determini el PROCICAT a causa de la pandèmia de coronavirus. En cas que no sigui possible fer la trobada presencial del Club de lectura en anglès, l’activitat es farà de manera virtual a través de l’aplicació de videoconferència Jitsi Meet.

Quant a bibliotecadevic

Biblioteca Joan Triadú c/ Arquebisbe Alemany, 5 08500 VIC (Barcelona) www.bibliotecadevic.com 93 883 33 25 b.vic.jt@diba.cat
Aquesta entrada s'ha publicat en Activitats, Club de lectura en anglès i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.