Club de lectura en anglès: They came like swallows de William Maxwell

A la trobada del Club de lectura en anglès del mes de març comentarem el llibre They came like swallows de William Maxwell.

Per al nen de vuit anys Bunny Morison, la seva mare és una presència angelical sense la qual tot li sembla mancat de vida; per al seu germà gran, Robert, la mare és algú a qui cal protegir, sobretot ara que la grip ha començat a arrasar la petita ciutat de l’oest mitjà dels Estats Units on viuen; per al pare, James Morison, la seva dona Elizabeth és el centre d’una vida que s’enfonsaria en cas que ella no hi fos.

A través dels ulls d’aquests tres personatges, Maxwell retrata una família i la dona que n’és el pilar fonamental. Van venir com orenetes recrea amb mestratge l’ambient de la classe mitjana nord-americana de principis dels anys vint i mostra les necessitats latents d’amor i comprensió que ens acompanyen al llarg de tota la vida.

William Maxwell, un dels autors nord-americans més exquisits del segle XX i editor -a les pàgines de la mítica The New Yorker– d’escriptors de la talla de Salinger, Updike i Cheever, va enfrontar-se per primera vegada al record de la mort de la seva mare en aquesta novel·la.

(Sinopsi del llibre)

William Maxwell (Lincoln, Illinois, 1908 – Nova York, 2000) va viure un fet traumàtic quan tenia 10 anys que va marcar la seva vida i la seva obra, la mort de la seva mare. El seu pare es va tornar a casar i amb tota la seva família es va traslladar a Chicago. De jove va estudiar a la Universitat d’Illinois i a la Universitat de Harvard on va estudiar Periodisme i Literatura i la seva primera feina va ser de professor de literatura a la Universitat d’Illinois. Després va treballar com a editor literari a la revista New Yorker. Allà hi va exercir durant quaranta anys i va tenir contacte amb els grans escriptors de l’època com J.D. Salinger, John Cheever, John Updike, Vladimir Nabokov i Eudora Welty entre d’altres i es va guanyar un gran prestigi com a editor i el respecte dels escriptors amb qui treballava.

Paral·lelament va escriure les seves pròpies obres, la seva primera novel·la Bright center of heaven es va publicar l’any 1934. La seva obra està formada per sis novel·les, relats breus, assajos, contes infantils i unes memòries, Ancestors, publicades l’any 1972. Es considera un dels escriptors més importants del segle XX i la infància, la família, la mort i els canvis de la vida són temes que tracta habitualment en els seus llibres. Va guanyar el premi American Book Award amb la seva obra Adiós, hasta mañana l’any 1980.

Per saber-ne més:

  • Guelbenzu, José María. La grandeza de las pequeñas cosas dins Babelia suplement cultural del diari El País (07/10/2006)
  • Pàgina dedicada a William Maxwell i a les seves obres a la web de l’editorial Libros del Asteroide que ha editat els seus llibres en català i castellà

Les sessions són conduïdes per Laura Arumí.

La trobada del Club de lectura en anglès es farà:

Dimecres, 30 de març de 2022 a les 20:00 h. a la Biblioteca Joan Triadú de Vic*

* Activitat sotmesa a les condicions que determini el PROCICAT a causa de la pandèmia de coronavirus. En cas que no sigui possible fer la trobada presencial del Club de lectura en anglès, l’activitat es farà de manera virtual a través de l’aplicació de videoconferència Jitsi Meet.

Quant a bibliotecadevic

Biblioteca Joan Triadú c/ Arquebisbe Alemany, 5 08500 VIC (Barcelona) www.bibliotecadevic.com 93 883 33 25 b.vic.jt@diba.cat
Aquesta entrada s'ha publicat en Activitats, Club de lectura en anglès i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.