Club de lectura en francès: Le bal des folles de Victoria Mas

A la trobada del mes d’abril, els participants del Club de lectura en francès comentaran el llibre Le bal des folles de Victoria Mas.

Som al París de 1885. Com cada any a mitjans de Quaresma, se celebra el popular ball de primavera a l’Hospital de la Salpêtrière, on durant una nit la flor i la nata de París s’encanalla al ritme del vals i la polca en companyia de les internes, engalanades amb les disfresses més extravagants. Una vetllada festiva que, en el fons, amaga una sòrdida realitat: el ball no és més que un dels últims experiments del professor Charcot, decidit a convertir a les malaltes de la Salpêtrière en dones com les altres. Gràcies a l’escriptura depurada de Victoria Mas i a una admirable reconstrucció històrica, aquesta primera novel·la, terrible però poderosa, s’ha convertit en un himne de llibertat en honor a totes les dones.

(Text de la contraportada del llibre)


Victoria Mas (Le Chesnay, França, 1987 – ) és filòloga i té un màster en Lletres Modernes per la Universitat de la Sorbona de París. Professionalment es dedica al món de la indústria cinematogràfica. L’any 2019 publica la seva primera novel·la, Le bal des folles, amb una gran acollida de la crítica i dels lectors. S’ha traduït a 22 idiomes, entre ells el català i el castellà i el passat mes de setembre es va estrenar la seva adaptació cinematogràfica. També ha rebut el Premi Renaudot des Lycéens 2019.

La trobada del Club de lectura en francès es farà:

Dimecres, 6 d’abril de 2022 a les 18:45 h. a la Biblioteca Joan Triadú de Vic (Espai Josep Romeu) *

* Activitat sotmesa a les condicions que determini el PROCICAT a causa de la pandèmia de coronavirus. En cas que no sigui possible fer la trobada presencial del Club de lectura en francès, l’activitat es farà de manera virtual a través de l’aplicació de videoconferència Jitsi Meet.

Quant a bibliotecadevic

Biblioteca Joan Triadú c/ Arquebisbe Alemany, 5 08500 VIC (Barcelona) www.bibliotecadevic.com 93 883 33 25 b.vic.jt@diba.cat
Aquesta entrada s'ha publicat en Activitats, Club de lectura en francès i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.