Tancament per trasllat de la Biblioteca Joan Triadú de Vic

Després d’estar 26 anys donant servei a la ciutat de Vic i a la comarca d’Osona, la Biblioteca Joan Triadú tancarà les seves portes el dia 23 de juny a les 15:00 h. per trasllat.

Durant els mesos d’estiu es farà el trasllat dels documents, uns 90.000 volums, a la nova biblioteca de Vic, la Biblioteca Pilarín Bayés situada al Passeig Generalitat, 1.

La inauguració de la nova biblioteca de Vic està prevista pel divendres 7 d’octubre i per tant, durant els mesos d’estiu no hi haurà servei de biblioteca a la ciutat de Vic.

Us recomanem que, abans del dia 23 de juny, vingueu a buscar els documents que necessiteu durant aquests mesos. Us en farem un préstec especial fins al mes d’octubre.

Fem memòria…

El 24 d’abril de 1996 la Biblioteca Joan Triadú obria les seves portes gestionada per l’Ajuntament de Vic en conveni amb la Diputació de Barcelona i va néixer fruit de la fusió de dues biblioteques històriques de la ciutat de Vic: la Biblioteca Jaume Balmes (1931) i la Biblioteca de la Caixa de Pensions (1929) després de la rehabilitació del claustre del Convent del Carme. Durant aquests anys hem compartit edifici amb el Museu de l’Art de la Pell i amb l’Arxiu Comarcal d’Osona i, després del seu trasllat, amb el Centre d’Investigacions Arqueològiques d’Osona (CIAO).

Amb l’objectiu de donar accés gratuït a la informació, la formació i l’oci, durant aquests 26 anys i amb més de 90.000 documents de tots els formats, també s’han organitzat activitats amb la voluntat formar part de la vida social i cultural de Vic i de tota la comarca: hores del conte per a infants, les Tertúlies amb poetes organitzades per la Pilar Cabot, conferències, tota mena de tallers, presentacions de llibres, clubs de lectura, exposicions i el clàssic dels estius, les activitats del Festival Nits de Cinema oriental,…

Durant aquests anys hem vist créixer als usuaris més menuts, hem estat punt d’acollida als nouvinguts a la ciutat i parada obligada als molts lectors i lectores de Vic i comarca, també aficionats a la música i al cinema que han trobat en el fons de la Triadú i de les biblioteques de Catalunya des d’on donem accés, aquella estona d’esbarjo, coneixement i relax.

Hem escoltat rondallaires d’arreu, conferenciants, escriptors, i a la Triadú hem tingut altres persones que han col·laborat amb nosaltres gestionant els clubs de lectura i el munt d’activitats que us hem ofert. Des del taulell us hem atès, alguns des de fa 25 anys, d’altres des de fa menys temps i també hi ha qui ha estat amb nosaltres de manera més o menys temporal, però tots amb la convicció que una biblioteca és un servei imprescindible que cal donar amb professionalitat i rigor per aconseguir una societat millor, més informada, lliure i amb criteri.

Hem viscut grans canvis que els avenços tecnològics ens han portat i amb l’arribada d’internet i WIFI i de les plataformes musicals i de televisió els usos i necessitats han anat canviant. Un repte que també hem afrontat.

Aquest llegat és el que volem que reculli i continuï la Biblioteca Pilarín Bayés amb un edifici construït tenint en compte els nous usos de les biblioteques, més serveis i un espai molt més gran, amb sales lluminoses i acollidores, una biblioteca adaptada als nous temps i amb l’objectiu de continuar com a referent a Vic i a Osona.

Moltes gràcies per la vostra confiança i per haver-nos ajudat a fer de la Biblioteca Joan Triadú molt més que un edifici amb llibres i us esperem a partir del mes d’octubre a la Biblioteca Pilarín Bayés.

Quant a bibliotecadevic

Biblioteca Joan Triadú c/ Arquebisbe Alemany, 5 08500 VIC (Barcelona) www.bibliotecadevic.com 93 883 33 25 b.vic.jt@diba.cat
Aquesta entrada s'ha publicat en Notícies i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.