Diada de Sant Jordi 2019

Us desitgem una feliç diada de llibres i roses i bones lectures durant tot l’any.

I us convidem a consultar l’Especial Sant Jordi 2019

Anuncis
Publicat dins de Notícies | Etiquetat com a , | Deixa un comentari

Club de lectura de novel·la negra: El núm3ro de la tr4ición de Karin Slaughter

A la trobada del mes de maig del Club de lectura de novel·la negra comentarem el llibre El núm3ro de la tr4ición de Karin Slaughter.

Amb aquesta novel·la s’uneixen diversos personatges de les dues sagues de llibres de l’autora Karin Slaughter: Will Trent i Faith Mitchel de l’Oficina Estatal d’Investigació de Georgia i la doctora forense Sara Linton de les novel·les de la sèrie Grant County. Junts investiguen el cas d’un assassí en sèrie cruel i sanguinari en una cursa contra el temps per evitar noves víctimes de les tortures i de la violència més inhumanes.

Karin Slaughter és una autora amb més de 30 milions d’exemplars venuts a tot el món i es caracteritza per narrar la violència que apareix als seus thrillers de la manera més realista i explícita possible. En aquesta novel·la, els capítols es reparteixen entre els tres protagonistes i així, des de cada una de les perspectives, es narra com avança la investigació.

Les persones interessades a participar ja poden passar a recollir el llibre per la Biblioteca.

Les sessions del Club de lectura de novel·la negra són conduïdes per Gemma Gil i Aris, antropòloga i historiadora.

Dimecres, 15 de maig de 2019 a les 19:00 h. a la Biblioteca Joan Triadú de Vic.

Publicat dins de Activitats, Club de lectura de novel·la negra | Etiquetat com a , , , | Deixa un comentari

Butlletí de novetats: Novel·les Març 2019

Imatge | Posted on by | Etiquetat com a , , , | Deixa un comentari

Horari de vacances de Setmana Santa

Us informem que, durant les vacances de Setmana Santa, la Biblioteca Joan Triadú de Vic tancarà del dijous 18 d’abril al dilluns 22 d’abril (ambdós inclosos).

La resta de la setmana la Biblioteca estarà oberta amb l’horari habitual.

Bones vacances!

Publicat dins de Notícies | Etiquetat com a | Deixa un comentari

Club de lectura de novel·la històrica: La última confesión de Morris West

A la tertúlia del mes de maig comentarem el llibre La última confesión de Morris West.

Basada en la vida d’un personatge real, Giordano Bruno, monjo dominicà i filòsof racionalista, la novel·la narra els seus últims dies de vida abans de morir cremat a la foguera acusat d’heretgia per la Santa inquisició l’any 1600.

L’autor Morris West (Melbourne 1916-1999) era un dels escriptors australians més llegits, amb més de 30 llibres publicats i autor d’obres tan conegudes com Les sandàlies del pescador i L’advocat del diable. Va morir mentre treballava en els últims capítols de La última confesiónLa seva família va decidir publicar l’obra de manera pòstuma encara que estigués inacabada.

Dimarts, 14 de maig de 2019 a les 18:30 h. 

Les persones interessades en participar en aquest club de lectura passeu a recollir el llibre a la Biblioteca Joan Triadú.

Les sessions són conduïdes per  Gemma Gil i Aris, historiadora i antropòloga.

Publicat dins de Activitats, Club de lectura de novel·la històrica | Etiquetat com a , , | Deixa un comentari

53a edició del Concurs de pintura ràpida

De 12 al 14 d’abril se celebrarà el tradicional Mercat del Ram de Vic i el dissabte 13 d’abril hi haurà el Concurs de pintura ràpida, una activitat clàssica durant aquesta fira i que l’any passat es va recuperar després d’uns anys de no celebrar-se.

 

Les inscripcions al Concurs de pintura ràpida es podran fer de 9:00 h. a 11:00 h. del matí al vestíbul de la Biblioteca Joan Triadú de Vic. Les inscripcions són lliures i gratuïtes. I la recollida de les obres es farà, fins les 15:00 h., a l’Espai Josep Romeu de la Biblioteca.

El veredicte de les obres guanyadores s’anunciarà a les 19:00 h. també a l’Espai Josep Romeu on les obres quedaran exposades fins el dia 27 d’abril de 2019.

Consulteu les bases del concurs i els premis a:

Bases del 53a edició del Concurs de pintura ràpida   

 

Publicat dins de Notícies | Etiquetat com a , | Deixa un comentari

Club de lectura Dones i literatura: Habitacions tancades de Care Santos

A la  trobada del Club de lectura Dones i literatura del mes de maig llegirem el llibre Habitacions tancades de Care Santos.

Situada a la Barcelona modernista, aquesta novel·la és un retrat dels canvis viscuts per una família burgesa catalana al llarg de tres generacions en paral·lel als canvis de la ciutat, els seus habitants i les seves costums. Se’n va fer una versió televisiva que va guanyar el premi Zoom al millor guió l’any 2015.

Amb aquest llibre, Care Santos, que va començar com a autora de contes infantils i novel·les juvenils amb gran èxit, va fer el pas definitiu cap a la novel·la d’adults i des de llavors ha escrit diverses novel·les i ha obtingut premis tan prestigiosos com el Premi Ramon Llull (2014) per Desig de xocolata o el Premi Nadal (2017) per Media vida. Les obres de Care Santos han estat traduïdes a 23 idiomes.

Les sessions del club de lectura Dones i literatura són conduïdes per  Gemma Gil i Aris, historiadora i antropòloga.

Les persones interessades en participar en aquest club de lectura ja poden recollir el llibre a la Biblioteca Joan Triadú de Vic.

Dijous, 2 de maig de 2019 a les 18:30 h. 

Publicat dins de Activitats, Club de lectura Dones i Literatura | Etiquetat com a , , | Deixa un comentari

Descobreix les novetats de Sant Jordi… en imatges

El passat dimecres 3 d’abril es va fer, al Temple Romà de Vic, una tertúlia literària amb escriptors que seran, segur, un èxit de ventes aquest Sant Jordi.

Van assistir a l’acte Rafel Nadal amb el seu llibre El fill de l’italià (Premi Ramon Llull 2019), Marc Artigau va presentar La vígilia (Premi Josep Pla 2019), Sílvia Soler amb la seva novetat literària El fibló i el cantant Gerard Quintana que debuta en el món literari amb la seva novel·la Entre el cel i la terra. L’acte va estar moderat per l’escriptor i poeta Biel Barnils. Els autors van fer una explicació del plantejament de les seves novel·les, van coincidir en l’interès comú de fer un ús molt acurat de la llengua i van destacar la importància de documentar-se, especialment en les novel·les que tenen un rerafons històric tot i remarcar que els personatges de les seves novel·les eren totalment ficticis. Al finalitzar l’acte, els assistents van poder demanar que els autors signessin els seus exemplars.

 

Publicat dins de Notícies | Etiquetat com a , , , , , , | Deixa un comentari

Club de lectura en francès: La verité sur l’Affaire Harry Quebert de Joël Dicker

A la tertúlia del mes de maig comentarem el llibre La verité sur l’affaire Harry Quebert de Joël Dicker.

Un thriller absorbent que es va convertir en un best-seller internacional amb més de cinc milions d’exemplars venuts arreu del món i traduït a una quarantena de llengües. La novel·la ha estat guardonada amb prestigiosos premis a França com el Gran Premi de novel·la de l’Acadèmia Francesa i el Premi Goncourt dels estudiants. Recentment se n’ha fet l’adaptació per a sèrie de televisió.

L’autor, Joël Dicker, nascut a Ginebra, està llicenciat en Dret, tot i que no ha exercit mai perquè la seva vocació era ser escriptor. Va escriure La verité sur l’Affaire Harry Quebert amb només 27 anys i aquesta ja era la seva tercera novel·la. 

Dimecres, 8 de maig de 2019 a les 18:45 h. a la Biblioteca Joan Triadú.

Les persones interessades en participar en aquest club de lectura, podeu passar a recollir el llibre a la Biblioteca.

Publicat dins de Activitats, Club de lectura en francès | Etiquetat com a , , | Deixa un comentari

Vine a descobrir els llibres d’aquest Sant Jordi

El pròxim dimecres 3 d’abril hi haurà a Vic una tertúlia literària amb els autors Rafel Nadal, Marc Artigau, Sílvia Soler i el cantant, músic i ara escriptor Gerard Quintana.

Es tracta d’una trobada que es va començar a fer quan la ciutat de Vic va ser Capital de la Cultura Catalana l’any 2016 i que ha tingut continuïtat els anys següents.

Enguany l’acte estarà moderat per l’escriptor i poeta Biel Barnils i acollirà els autors recentment premiats Rafel Nadal amb el Premi Ramon Llull 2019 i Marc Artigau guanyador del Premi Josep Pla 2019, l’escriptora Sílvia Soler que presentarà la seva novetat editorial El fibló i Gerard Quintana que presentarà el llibre amb el que debuta en el món literari, Entre el cel i la terra.

Dimecres, 3 d’abril de 2019 a les 19:00 h. al Temple Romà de Vic (Carrer del Pare Xifré, 2)

Publicat dins de Notícies | Etiquetat com a , , , , , , | Deixa un comentari