Ampliació de serveis a Biblioteca Joan Triadú de Vic

Horari maig 2021

Segons el Pla de represa del sector cultural. Biblioteques. Revisió del març 2021 la Biblioteca Joan Triadú de Vic oferirà els seus serveis en les següents condicions:

HORARI

 • Dilluns: De 15:00 h. a 20:00 h.
 • Dimarts: De 10:00 h. a 14:00 h. i de 15:00 h. a 20:00 h.
 • Dimecres: De 10:00 h. a 14:00 h. i de 15:00 h. a 20:00 h.
 • Dijous: De 10:00 h. a 14:00 h. i de 15:00 h. a 20:00 h.
 • Divendres: De 10:00 h. a 14:00 h. i de 15:00 h. a 20:00 h.
 • Dissabte: De 10:00 h. a 14:00 h.
 • Diumenge i festius: Tancat

Amb motiu de la pandèmia de Covid-19, caldrà seguir les següents mesures especials de seguretat i higiene:

 • La Biblioteca romandrà tancada de 14:00 h. a 15:00 h. per neteja i desinfecció de l’espai.
 • Limitació d’aforament: Sala d’adults 32 persones. Sala infantil: 7 persones.
 • Cal portar mascareta.
 • Abans d’entrar, cal netejar-se les mans amb el gel desinfectant que trobareu al vestíbul de la Biblioteca. També en trobareu de disponible en diferents punts de la sala.
 • Els documents prestats hauran de passar una quarantena de 24 hores.
 • Els documents consultats a sala després d’utilitzar-los, no els torneu al seu lloc. Podeu deixar-los a sobre les taules o als carros.
 • Per motius de seguretat i higiene, si heu de fer ús d’una taula per treballar o estudiar a la Biblioteca cal que abans us registreu al Taulell d’informació i préstec.
 • Si voleu, podeu demanar cita prèvia en aquest formulari per agilitzar les vostres gestions.
Publicat dins de Notícies | Etiquetat com a , , , , | Deixa un comentari

Club de lectura Dones i literatura: Pluja d’estels de Laia Aguilar

A la trobada del Club de lectura Dones i literatura del mes de juny comentarem el llibre Pluja d’estels de Laia Aguilar.

Un grup d’amics. Una casa davant del mar. Una pluja d’estels i un passat per resoldre. Un grup d’amics es reuneixen cinc anys després d’un tràgic accident en una casa al Cap de Creus, un lloc idíl·lic de cara al mar, amb l’excusa de contemplar una pluja d’estels. Durant la trobada, es diverteixen i comparteixen confidències, però també afloren gelosies, una antiga història d’amor i el sentiment constant que els produeix un fet del passat encara sense resoldre. Cap d’ells s’imagina com acabarà la nit. Una nit que els té reservada una darrera sorpresa.

(Sinopsi de la contraportada del llibre)

Laia Aguilar (Barcelona, 1976 – ) va guanyar el 52è Premi Josep Pla de narrativa amb la novel·la Pluja d’estels.

Llicenciada en Comunicació Audiovisual, ha estat guionista de sèries de televisió com El cor de la ciutat, Ventdelplà, Infidels i Merlí. També és autora de contes infantils i de novel·les juvenils, com Wolfgang (extraordinari) per la qual va guanyar el premi Carlemany l’any 2016 i és professora de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès.

Les sessions del club de lectura Dones i literatura són conduïdes per Rosa M. Rubio Gutiérrez.

Les persones interessades en participar en aquest club de lectura ja poden recollir el llibre a la Biblioteca Joan Triadú de Vic.

La trobada del Club de lectura Dones i literatura es farà:

Dijous, 3 de juny de 2021 a les 18:30 h. a la Biblioteca Joan Triadú de Vic (pati exterior)*.

* Activitat sotmesa a les condicions que determini el PROCICAT a causa de la pandèmia de coronavirus. En cas que no sigui possible fer la trobada presencial del Club de lectura Dones i literatura, l’activitat es farà de manera virtual a través de l’aplicació de videoconferència Jitsi Meet.

Publicat dins de Activitats, Club de lectura Dones i Literatura | Etiquetat com a , , , | Deixa un comentari

Club de lectura en francès: L’outrage fait à Sarah Ikker de Yasmina Khadra

A la trobada del mes de juny, els participants del Club de lectura en francès comentaran el llibre L’outrage fait à Sarah Ikker de Yasmina Khadra.

El tinent Driss Ikker està en el millor moment de la seva vida. Gaudeix d’un matrimoni feliç amb la Sarah, filla d’un alt càrrec de la policia marroquina; viu de manera més que acomodada i li han donat un destí sense complicacions a Tànger, a les ordres d’un dels homes de confiança del seu sogre. Però tot això s’acaba quan un dia torna al seu xalet abans d’hora i troba la Sarah al llit, nua i emmanillada. Quan intenta auxiliar-la, rep un fort cop. Al recuperar la consciència rep la notícia que la Sarah ha estat violada. El jove tinent cau en la desesperació. La seva única obsessió és esbrinar qui ha comès aquest crim. Encara que els seus comandaments intenten apartar-lo del cas, Driss Ikker farà les seves pròpies indagacions al marge de la investigació oficial. Sense imaginar-se que el resultat de la seva recerca pot arribar a ser pitjor que el mal que ja s’ha fet. Una nova novel·la d’intriga de Yasmina Khadra; un retrat de la societat magrebina en els seus diferents nivells socials; una reflexió sobre l’honor i els prejudicis, sobre la condició femenina en el món musulmà.

(Text de la contraportada del llibre)

Yasmina Khadra és, en realitat, el pseudònim de l’escriptor algerià Mohamed Moulesshoul (Kenadsa, Sahara algerià; 1952 – ) que també ha estat oficial de l’exèrcit algerià. Va escriure la seva primera novel·la l’any 1973 però no es va publicar fins 11 anys més tard. Després d’haver escrit sis llibres amb el seu nom real, l’any 1989 va decidir adoptar un pseudònim per motius de seguretat, per evitar la censura en un moment molt delicat a Algèria i per la seva posició a l’exèrcit algerià. L’any 1997 va publicar Morituri que li va donar una gran fama internacional. L’any 2000 va decidir abandonar l’exèrcit, amb grau de comandant, per dedicar-se exclusivament a la literatura. I va ser en aquell moment quan va decidir revelar la seva identitat real, fet que va portar una gran polèmica a Algèria i també a Europa, especialment a França. De fet, la seva obra sempre ha estat envoltada de polèmica, ja sigui per fet d’escriure en francès o pels temes que tractava: conflictes del món musulmà, la violència, les diferències entre occident i orient…

L’any 2001 amb el seu llibre El escritor va explicar els detalls del fet de ser un escriptor dins de l’exèrcit algerià i l’any següent amb La impostura de las palabras va respondre les nombroses crítiques que se li van fer en donar a conèixer la seva identitat real. Va ser llavors quan va decidir abandonar el seu país natal i traslladar-se amb la seva família a França.

Khadra és autor d’una vintena de novel·les i ha obtingut nombrosos premis literaris entre els quals destaquen el Cavaller de la Legió d’Honor francesa, la distinció més alta del país gal, Oficial de l’ordre de les arts i de les lletres i també el Prix des libraries (2006). Les seves obres s’han traduït a més de 40 idiomes i han estat portades a la gran pantalla, s’han convertit en obres de teatre i també en novel·les gràfiques.

Per saber-ne més:

Les persones interessades en participar en aquest club de lectura ja poden passar a recollir el llibre a la Biblioteca. També es pot reservar cita prèvia en aquest enllaç.


La trobada del Club de lectura en francès es farà:

Dimecres, 2 de juny de 2021 a les 18:45 h. a la Biblioteca Joan Triadú de Vic (pati exterior)*

* Activitat sotmesa a les condicions que determini el PROCICAT a causa de la pandèmia de coronavirus. En cas que no sigui possible fer la trobada presencial del Club de lectura de novel·la negra, l’activitat es farà de manera virtual a través de l’aplicació de videoconferència Jitsi Meet.

Publicat dins de Activitats, Club de lectura en francès | Etiquetat com a , , , , | Deixa un comentari

Arrenca una nova edició de Els vespres malgastats

Torna una nova edició de Els vespres malgastats, el cicle de poesia contemporània en català a la comarca d’Osona després que l’edició de l’any 2020 quedés majoritàriament cancel·lada per la pandèmia de Covid-19.

Enguany s’han programat 9 sessions repartides per les biblioteques i bibliobusos d’Osona, seguint les normatives anti-covid i amb aforament limitat. Les sessions es faran majoritàriament a l’exterior.

Les places són limitades i per tant, si es vol assistir a qualsevol de les sessions previstes es recomana reservar plaça, posant-se en contacte amb cada una de les biblioteques o bibliobusos organitzadors. També s’hi podrà assistir sense reserva, però tindran preferència les persones amb plaça reservada.

Com a novetat, aquest any s’enregistraran totes les sessions i es podran veure en format vídeo o escoltar com a podcast a través de la web Els vespres malgastats i a través de les xarxes socials.

Vet aquí les sessions previstes de Els vespres malgastats 2021:evm21

A la Biblioteca Joan Triadú de Vic la sessió programada és pel divendres 21 de maig i acollirà els poetes convidats Maria Sevilla, escriptora, poetessa i docent i Martí Sales, escriptor, poeta, traductor i músic.

Podeu reservar plaça posant-vos en contacte amb la Biblioteca Joan Triadú:

 • Telèfon: 93.883.33.25
 • Correu electrònic: b.vic.jt@diba.cat

Per saber-ne més:

La sessió de Els vespres malgastats a la Biblioteca Joan Triadú es farà:

Divendres, 21 de maig de 2021 a les 19:00 h. a la Biblioteca Joan Triadú de Vic (pati exterior).

També es podrà seguir a la web de Els vespres malgastats i a les seves xarxes socials.

Publicat dins de Activitats, Espectacle | Etiquetat com a , , , , | Deixa un comentari

Club de lectura en anglès: The joy luck club d’Amy Tan

A la trobada del Club de lectura en anglès del mes de maig comentarem el llibre The joy luck club d’Amy Tan.

En la cultura xinesa, cada paraula, cada gest, cada objecte, posseeix un significat més profund del que sembla tenir en principi. Per això, quan June Wu ha d’ocupar el lloc de la seva mare al Club de la Bona Estrella, no s’imagina el que descobrirà: la seva pròpia història, la de Suyuan Wu, la seva mare, la de les amigues d’aquesta i les de les seves filles. Mentre les mares viuen recloses en els records de la seva Xina natal, les filles estan immerses en la cultura nord-americana; les lliçons que les primeres ensenyen no són les que les segones aprenen; i mentre que aquelles exigeixen el millor de les seves filles, aquestes els reclamen el dret a ser imperfectes. El Club de la Bona Estrella és la història de les diferències que separen, i els lligams que uneixen, mares i filles de cultures i generacions diferents.

(Sinopsi del llibre)

Quatre mares i quatre filles són les protagonistes d’aquesta novel·la posant l’accent en la Suyuan Wu i la seva filla Jing-Mei Wu. Centrada en l’enorme abisme que hi ha entre elles, les unes nascudes i educades a la Xina tradicional i que van haver d’emigrar als EUA i les filles nascudes i educades a occident tot i que no abandonen mai del tot les seves arrels.

Amy Tan (Oakland, EUA ; 1952 – ) és una escriptora nord-americana filla de pares emigrants xinesos. The joy luck club (traduïda al català com a El club de la bona estrella) va ser la primera novel·la publicada d’Amy Tan, l’any 1989, escrita després d’un inspirador viatge a la Xina amb la seva mare que, a més a més, va servir per suavitzar la difícil relació que mantenien entre elles.

El llibre es va convertir en un best-seller i es va traduir a 17 llengües. incloent-hi el xinès. El seu gran èxit també el va portar a convertir-se en una pel·lícula dirigida per Wayne Wang.

Amy Tan ha escrit 7 novel·les entre les que destaquen, a més a més de El club de la bona estrella, La filla del curandero i Un lloc sense nom. També ha escrit contes infantils i canta en una banda de rock integrada per altres escriptors com el seu bon amic Stephen King.

Les sessions són conduïdes per Laura Arumí.

Dimecres, 26 de maig de 2021 a les 20:00 h. a través de Jitsi Meet (Aplicació de videoconferència).

Publicat dins de Activitats, Club de lectura en anglès | Etiquetat com a , , , | Deixa un comentari

Club de lectura De casa al club: Idaho d’Emily Ruskovich

Durant el mes de maig, els participants del Club de lectura De casa al club llegiran el llibre Idaho d’Emily Ruskovich. 

A causa de les restriccions sanitàries per la pandèmia de Covid-19 durant tot el mes s’anirà comentant el llibre de manera virtual a través del blog del club de lectura De casa al club.

Sessió a càrrec de Rosa M. López.

Les persones interessades a participar en aquest Club de lectura ja poden passar a recollir el llibre per la Biblioteca. Es pot demanar cita prèvia en aquest enllaç, per telèfon al 93.883.33.25 o per correu electrònic a: b.vic.jt@diba.cat.

Més informació a: De casa al club

Durant el mes de maig de 2021 al blog del Club de lectura De Casa al club.

Publicat dins de Activitats, Club de lectura "De Casa al Club" | Etiquetat com a , , | Deixa un comentari

Conferència: Joan Triadú. Un referent cívic i ètic

La Biblioteca Joan Triadú de Vic us convida a la conferència Joan Triadú. Un referent cívic i ètic que es farà amb motiu de la celebració de l’Any Triadú que commemora el centenari del naixement d’aquest pedagog, escriptor i crític literari.

La conferència anirà a càrrec de Joan Josep Isern, crític literari, escriptor, professor de català i comissari de l’Any Triadú.

L’acte es farà presencialment al Temple Romà amb l’aforament limitat. També es podrà seguir pel canal YouTube del Patronat d’Estudis Osonencs: https://www.youtube.com/channel/UCp8lbZt7llHkLqLt4F0OL3g

La conferència Joan Triadú. un referent cívic i ètic es farà:

Dijous, 6 de maig de 2021 a les 18:30 h. al Temple Romà de Vic i al canal de Youtube del Patronat d’Estudis Osonencs.

Publicat dins de Activitats, Conferències | Etiquetat com a , , , , , , | Deixa un comentari

El concurs Fem 25 anys ja té guanyadors!

El passat dia 24 d’abril, dia del 25è aniversari de la Biblioteca Joan Triadú, es va fer el sorteig de dos lots de llibres, un per a la categoria infantil i un per la categoria joves/adults entre els participants del concurs Fem 25 anys. Què és la biblioteca per a tu?

El sorteig es va fer durant l’espectacle de màgia i clown per a públic familiar Arzabastayan a càrrec de Ruskus Patruskus i va ser el propi Ruskus l’encarregat de treure les butlletes guanyadores.

A partir del 5 de maig els guanyadors ja podran passar a recollir el seu premi.

Moltes felicitats!!!

Publicat dins de Notícies | Etiquetat com a , , , , , , | Deixa un comentari

25è Aniversari de la Biblioteca Joan Triadú

Avui fa 25 anys que es va inaugurar la Biblioteca Joan Triadú.

Durant aquests anys hem compartit amb els nostres usuaris i usuàries l’amor pels llibres i la lectura.

I també ens hem trobat en moltíssimes ocasions, tant en les visites que ens heu fet a la biblioteca com en totes les activitats que hem programat per vosaltres.

Volem aprofitar l’ocasió per agrair a tots els nostres usuaris i usuàries haver estat amb nosaltres durant aquests 25 anys i així anar creixent junts.

Per això vàrem encetar la campanya “Biblioteca Joan Triadú : 25 anys al teu costat“, perquè volem saber què significa la Biblioteca Joan Triadú per a tots vosaltres.

Hem creat aquest vídeo per compartir amb vosaltres els pensaments i reflexions de la gent sobre la Biblioteca Joan Triadú.

Moltes gràcies a tothom per participar en aquesta campanya!

Avui farem el sorteig d’un lot de llibres per a infants i un lot de llibres per joves / adults entre tots els participants d’aquesta campanya (i a partir del dimecres 5 de maig els guanyadors podran venir a recollir els premis).

A més, a partir d’avui, tots els usuaris que vinguin a fer préstecs els obsequiarem amb la bossa del 25è aniversari de la Biblioteca (fins a esgotar existències).

Moltes gràcies a tots i a totes per acompanyar-nos aquests 25 anys!!

Publicat dins de Notícies | Etiquetat com a , , | Deixa un comentari

Sant Jordi 2021

Tot i la pandèmia, torna Sant Jordi i aquest any, encara que no pot ser una “diada de llibres i roses normal“, es podrà celebrar amb les precaucions ja habituals: mantenint les distàncies de seguretat, ús de la mascareta i gel hidroalcohòlic per desinfectar les mans.

A Vic, hi ha actes preparats per aquests dies i hi haurà parades de llibres i roses repartides per diferents punts de la ciutat per evitar les clàssiques aglomeracions.

Podeu consultar les activitats previstes:

A més a més, podeu consultar l’Especial de Sant Jordi que ha preparat la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona a la Biblioteca virtual i que està ple de propostes culturals, recomanacions de llibres de tot tipus (novel·les, còmics, llibres de cuina, de viatges i un llarg etcètera) també pel·lícules, sèries i música i articles sobre les tradicions de la diada. I com sempre no pot faltar un apartat dedicat al Sant Jordi dels més menuts.

Des de la Biblioteca Joan Triadú de Vic us desitgem un bon Sant Jordi amb molts llibres i moltes roses!

Publicat dins de Notícies | Etiquetat com a | Deixa un comentari

Butlletí de novetats: Novel·les Març 2021

Publicat dins de Novel·la i còmic, Noves adquisicions | Etiquetat com a , , , | Deixa un comentari