Informació Local

 

Secció : COL·LECCIÓ LOCAL

A la Biblioteca a més d’intentar mantenir un fons actual i equilibrat, tenim especial cura en que la producció editorial dels autors locals tingui un lloc especial en els nostres prestatges.

 

La secció de la Col·lecció local està formada per:

  • Documents d’autors locals i comarcals
  • Documents sobre temes que facin referència a la ciutat de Vic o comarca d’Osona
  • El fons especial Jacint Verdaguer
  • El fons Joan Triadú

Procurem adquirir dos exemplars de cada document: un per assegurar-ne la conservació i que per tant està exclòs de préstec, i un altre disponible pels usuaris de la Biblioteca.

Volem destacar el tracte especial que ens dispensen molts autors locals ja que sovint són ells mateixos els que ens faciliten les seves obres. D’aquesta manera, podem garantir la difusió i conservació d’aquests documents.

Com que la Biblioteca Joan Triadú té com a base el fons de dues antigues biblioteques de la ciutat (la Biblioteca Jaume Balmes i la Biblioteca de “La Caixa”), la col·lecció local conté documents de gran valor documental, que posem a disposició dels usuaris.

Gran part de la producció vigatana publicada al llarg del temps es pot trobar en aquesta secció de la Biblioteca. La transcendència històrica d’alguns personatges de Vic i Osona permet trobar obres i estudis d’autors tant reconeguts com Jacint Verdaguer  i  Jaume Balmes.