Publicacions Biblioteques d’Osona

 


 


 

 

GUIES DE LECTURA 1ZONALIJ

 

1. QUAN JA LLEGEIXO

Abans de presentar aquesta guia de lectura ens agradaria dir un parell de paraules sobre 1zonaLIJ, el grup que la confecciona, integrat bàsicament per bibliotecàries de la comarca d’Osona, l’equip de la llibreria El Petit Tresor de Vic i alguna promotora de lectura que ha participat en les nostres trobades periòdiques.

1zonaLIJ sorgeix com a resultat de tres anys de tertúlies d’aquest col·lectiu que, majoritàriament, han tingut lloc  a la llibreria El Petit Tresor. La dinàmica de les trobades, la participació conjunta en altres esdeveniments relacionats amb la Literatura Infantil i Juvenil i la vocació que ens impulsa a promoure la lectura allà on siguem, ens ha aplegat i ha donat cos a aquest grup que avui es presenta amb nom i imatge pròpia (creada per l’il·lustrador vigatà Christian Inaraja), un col·lectiu obert sempre a nous aprenentatges i noves incorporacions.

Els membres d’aquest col·lectiu són:

BIBLIOTECA LA COOPERATIVA  (CENTELLES)

BIBLIOTECA BAC DE RODA  (RODA DE TER)

BIBLIOTECA ANTONI PLADEVALL I FONT  (TARADELL)

BIBLIOTEQUES DE TORELLÓ  (TORELLÓ)

BIBLIOTECA JOAN TRIADÚ  (VIC)

LLIBRERIA EL PETIT TRESOR

 

La intenció i compromís d’1zonaLIJ amb aquestes guies és oferir a un públic divers (famílies, mestres, bibliotecaris…) recomanacions de lectures per a infants de totes les edats, des que són nadons fins que arriben a l’adolescència. La idea és elaborar una guia per a cada etapa de creixement i evolució lectora: descobriment (1-4 anys), aprenentatge (5-6 anys), autonomia lectora (7-9 anys) i perfeccionament (10-12  anys).

Després de reflexionar-hi, es va creure convenient començar per l’etapa de l’autonomia lectora dels infants,  en què les bases de l’aprenentatge de la lectura ja estan ben assentades. Al nostre entendre, és un moment evolutiu en el quan els infants són suficientment capaços de triar lectures segons els seus gustos i interessos. Ben cert és que això pot voler dir deixar-los lliures, però no pas sols del tot, ja que també és important que, com adults, els puguem estimular amb bons llibres que els facilitin el camí per la literatura.

La confecció d’aquesta guia no pretén ser ni dogmàtica ni exhaustiva i, si bé és prescriptiva, té més d’esforç per orientar i seduir que per obligar a llegir. És, en darrer terme, el resultat d’una pràctica de lectura entusiasta i meditada i una invitació a llegir amb nens i nenes que es troben en la condició de l’autonomia lectora acabada de conquerir. Aquesta autonomia lectora pròpia de les nenes i els nens de 7 a 9 anys no implica, com hem dit abans, deixar-los completament sols ni exclou el fet que l’infant continuï gaudint de la lectura en companyia de l’adult. Al contrari, animem a les famílies a trobar el moment per a la lectura compartida entre pares, mares, fills i filles.

Esperem que aquesta guia sigui del vostre gust i que comporti alguna utilitat a l’hora de triar lectures.

Bona lectura i fins la propera!

 

(Clica per obrir la guia de lectura digital a la Biblioteca Virtual)

 

 

 

 

2. LLEGEIXO MÉS

Els membres del col·lectiu 1zonaLIJ us presentem la segona guia de propostes de lectura per a infants i joves. Aquesta  nova edició s’adreça a infants de 10 a 12 anys, que es troben en l’etapa de creixement i de l’evolució lectora. En aquesta edat, els nens i nenes ja han consolidat l’autonomia lectora i ja trien les seves pròpies lectures. Aquesta és una guia per a lectors hàbils, lectors que gaudeixen d’un bon llibre i una bona història i que aquí trobaran algunes recomanacions que segur que trobaran molt interessants.

Tot i això, les famílies també tenen un paper important en l’acompanyament de l’infant durant el seu recorregut lector i us animem a gaudir de la lectura compartida en família.

Esperem que aquesta guia sigui del vostre gust i que comporti alguna utilitat a l’hora de triar lectures.

Bona lectura i fins la propera!

 

(Clica per obrir la guia de lectura digital a la Biblioteca Virtual)

 

 

 

 

 


 

GUIA DE POETES D’OSONA

En aquesta guia de lectura, trobareu informació i dades molt interessants sobre els poetes de la comarca d’Osona.

A més, us oferim una llista de reproducció de cançons basades en poemes osonencs que us acompanyaran en la lectura d’aquesta guia.

 

 

 

 
 
 

 
 

OSONA, PAS A PAS

 

Guia de lectura d’excursionisme per Osona.

En aquesta guia hi trobareu una extensa selecció de publicacions sobre excursionisme i senderisme per Osona que es poden trobar a les biblioteques osonenques.

 

Versió per imprimir (Cliqueu la imatge)

 


 

BIBLIOGRAFIA  D’OSONA

 

En aquesta bibliografia, hem intentat recollir totes les obres publicades per autors locals i comarcals, així com totes les obres sobre Vic i la Comarca d’Osona.

Any 2016

OsonaAny 2017

Any 2018

 


 

ELS BIBLIOTECARIS D’OSONA RECOMANEN :

 

Un dels serveis que ofereix la Biblioteca Virtual és “Els bibliotecaris recomanen“.

Aquí teniu a la vostra disposició una selecció de llibres i cds de música que han recomanat els bibliotecaris d’Osona i que esperem que us sembli interessant.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.