Informació general

La Biblioteca Joan Triadú es constitueix l’any 1996 a partir de la unió de dues biblioteques amb una llarga història. D’una banda, la Biblioteca Jaume Balmes, en funcionament des del 29 de març de 1931 i de l’altra, la Biblioteca de la Caixa de Pensions inaugurada el 24 de desembre de 1929 i que fou la vuitena biblioteca que l’Obra Cultural deLa Caixa” va obrir al públic; va ser cedida a l’Ajuntament de Vic el 1995.

biblioext

Ocupa el claustre de l’antic Convent del Carme i comparteix l’edifici amb el Museu de l’Art de la Pell i el Centre d’Investigacions Arqueològiques d’Osona (CIAO).

Actualment és l’Ajuntament de Vic qui la gestiona en conveni amb la Diputació de Barcelona.

JT

La Biblioteca forma part de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona i compartint una sèrie d’aspectes comuns de funcionament: xarxa informatitzada i catàleg col·lectiu, gestió de compres i catalogació centralitzada, préstec interbibliotecari…

La biblioteca porta el nom de Joan Triadú (1921 – 2010) en homenatge a aquest escriptor i pedagog nascut a Ribes de Freser, membre de l’Institut d’Estudis Catalans i promotor d’activitats per al foment de la cultura catalana.

Missió de la Biblioteca

La Biblioteca Joan Triadú de Vic és un servei públic i gratuït d’informació, obert a tothom. Facilita l’accés al coneixement i contribueix a dinamitzar el municipi utilitzant tots els recursos al seu abast. S’adapta a les necessitats canviants dels usuaris i obre els seus serveis a l’exterior.

La Biblioteca Joan Triadú de Vic, és un servei públic municipal, que garanteix a tots els ciutadans i ciutadanes l’accés lliure i gratuït a la informació, la formació i l’oci, alhora que fomenta l’ús de les noves tecnologies, contribuint al desenvolupament personal i col·lectiu. És un espai de convivència i relació, en constant evolució, d’acord amb les noves necessitats i expectatives de la seva comunitat.

Com a biblioteca central comarcal dóna suport a les biblioteques de la comarca d’Osona. A més, la Biblioteca Joan Triadú de Vic forma part de la Xarxa de Biblioteques Municipals de Barcelona.

(Reglament de la Biblioteca Joan Triadú de Vic. Títol I, capítol primer, article 1)

 

Deixa un comentari :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.