Serveis

Informació

A la biblioteca podeu demanar informació sobre diferents temes d´abast general i local. El servei dóna resposta a preguntes diverses com adreces d’entitats, horaris dels transports públics, informació estadística municipal, etc.

I en cas de no poder resoldre algun dubte, facilita les dades de l’entitat o organisme adient per satisfer-la.

 

informacio

 

Consulta

El fons de la biblioteca és públic i de lliure accés. Tothom pot consultar els documents als catàlegs, els llibres de les prestatgeries, les revistes i diaris, etc.

Els llibres que estan localitzats al magatzem i alguns dels llibres dels fons especials que estan exclosos de préstec s’han de demanar al personal bibliotecari per tal de que us els vagin a buscar.

 

Préstec

Per gaudir del servei de préstec cal fer-se el carnet de la Biblioteca.

El carnet és gratuït i vàlid per a totes les biblioteques de la Xarxa de la Diputació de Barcelona. Per fer-se el carnet només cal portar un document identificador com D.N.I., passaport, carnet de conduir o llibre de família.

Els menors de 14 anys han de venir acompanyats dels pares que hauran de signar una autorització digital.

gestionsEl carnet de préstec és individual i intransferible.

Si algú vol treure documents en préstec amb un carnet que no és el seu, ha de portar el D.N.I. del titular del carnet.

En cas de pèrdua, tornar a imprimir el carnet té un cost de 1,00 euro.

Cada usuari es pot emportar:

  • 15 documents en suport paper (llibres i revistes) durant 30 dies
  • 9 cds durant 30 dies
  • 6 dvds durant 30 dies

El període de préstec és renovable fins a 3 vegades, sempre i quan els documents no hagin estat reservats per un altre usuari/a.

 

Préstec virtual eBiblio

eBiblio Catalunya és un servei del Sistema de Lectura Pública de Catalunya que fa possible el préstec de continguts digitals a tots els usuaris amb carnet de les biblioteques públiques catalanes. Es pot accedir a aquests continguts a través de diferents dispositius: ordinadors personals, lectors de llibres electrònics, tauletes o telèfons intel·ligents.

El servei l’ha promogut el Ministeri de Cultura i Esport amb la col·laboració del  Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona.

El servei està disponible a l’adreça http://catalunya.ebiblio.cat.

També s’hi pot accedir descarregant l’aplicació eBiblio disponible per iOS et Android.

El nombre màxim de títols que es permet tenir en préstec és 4.  El període de préstec general és de 21 dies.

 

Préstec interbibliotecari

Si necessiteu un document que no és al fons de la nostra biblioteca, podem demanar-lo a altres biblioteques.

L’usuari/a s’ha de fer càrrec dels costos de transport. Si el préstec interbibliotecari és amb una altra biblioteca de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, l’usuari/a haurà d’abonar el cost del transport fixat en 1,50 euros en el moment de sol·licitar el document a la mateixa biblioteca.

Si el document prové d’altres biblioteques l’usuari/a es farà càrrec des cost indicat per la biblioteca emisora del document.

Els terminis de préstec són els mateixos que en els documents del fons propi.

 

Préstec a domicili

Dirigit a totes les persones que per un o altre impediment no es poden desplaçar a la Biblioteca. Poden accedir-hi totes les persones amb problemes de mobilitat temporal o permanent (malats crònics, persones en període de convalescència, amb
discapacitats físiques…)
Per accedir al servei cal posar-se en contacte amb la Biblioteca per telèfon o correu electrònic.

 

Desiderates

Amb l’objectiu d’adaptar el nostre fons a les necessitats dels usuaris/es, la biblioteca posa al vostre abast unes fitxes on es pot indicar el llibre que voldríeu que figurés al nostre fons. Procurarem satisfer les peticions d’acord amb la nostra disponibilitat pressupostària i l’interès general.

 

Internet i ofimàtica

internet

La biblioteca disposa de 13 terminals amb connexió a Internet i diversos programes d’ofimàtica a la sala d’adults reservables durant 1 hora i 2 terminals per a consultes ràpides de 10 minuts. A la Sala Infantil hi ha 2 ordinadors reservables durant 1 hora i 1 terminal per a consultes ràpides de 30 minuts.

L’usuari podrà imprimir els resultats de les consultes: el preu de les impressions és de 0,10 euros en b/n i 0,40 euros en color.

Es pot copiar la informació en dispositu USB i CD-rom. Al taulell de préstec es pot adquirir el material que proporciona la Diputació de Barcelona.

pcsinternet

Els usuaris de la biblioteca poden connectar-se a Internet gratuïtament des dels seus dispositius mòbils gràcies a la xarxa sense fils de connexió a Internet (Wi-fi) que hi ha instal·lada.

Per poder accedir a Internet, primer cal validar-se amb el número d’usuari que hi ha al carnet de la biblioteca i el PIN (data de naixement).

teclatdnieA la Biblioteca Joan Triadú també hi ha un ordinador amb teclat per a DNI electrònic, des del que es poden realitzar tràmits que requereixen identificar-se com: obtenir certificats de les Administracions Públiques, firmar digitalment documents electrònics, etc. Recordeu que a més del DNI electrònic, necessiteu tenir un PIN per poder-lo utilitzar.

 

Centre col·laborador ACTIC

La Biblioteca Joan Triadú de Vic és un centre col·laborador autoritzat per la Generalitat de Catalunya on es pot fer la prova per aconseguir el certificat ACTIC.

acticA més, a la Biblioteca es pot aconseguir en préstec els manuals ACTIC per preparar la prova.

Trobareu més informació a la pàgina web oficial de l’ACTIC.

 
 
 

Activitats

Un dels objectius de la Biblioteca és esdevenir un lloc de trobada i de diàleg, un espai on es comparteixin activitats culturals per a l’oci i el temps lliure i on es fomenti la lectura. Amb aquesta finalitat es programen una sèrie d’activitats obertes a tothom i dirigides als diferents sectors de públic.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAAlgunes d’aquestes activitats són fixes com el Club de lectura, Temps de contes“, Nascuts per llegir” i “Tallers de poesia i d’altres són puntuals com conferències, tallers o exposicions.

A més, realitzem Clubs de lectura en veu alta conjuntament amb l’Associació Sant Tomàs. Creiem que llegir en veu alta comporta molts beneficis com augmentar la participació, desenvolupar la imaginació i millorar els hàbits de parla i escritura, entre altres. Fem servir materials de lectura fàcil de l’editorial Castellnou i altres llibres del fons general de la Biblioteca.

Per més informació:  ACTIVITATS

 

Visites guiades i formació d’usuaris

La biblioteca realitza visites guiades i comentades per donar a conèixer el seu espai i fons als centres i institucions que ho sol·licitin. La biblioteca ofereix programes i activitats de formació d’usuaris adreçats bàsicament a les escoles per tal de potenciar la relació escola-biblioteca pública.

 
 

Deixa un comentari :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.