Viatges literaris

Sota el títol de Viatges Literaris estrenem un cicle de guies on viatjarem a diferents països a través de les seves novel·les, guies de viatges, música, cinema i fins i tot algun conte o recepta.

eeuu

EEUU (Maig 2012)

”I, després, l’aigua. La ciutat de Nova York es troba sobre l’aigua, està literalment voltada d’aigua: els dos braços del Hudson, Long Island Sound, l’estuari, les taques d’aigua de les terres baixes de New Jersey i l’oceà. Nova York és una ciutat lacustre, posada entre espais d’aigua.”

Turquia (Octubre 2011)

”Els minarets de Santa Sofia i de Sultanahmed es retallaven en un cel prim i irisat. A l’avinguda del basar encara hi havia prou trànsit: bastaixos, mules i geníssers s’apressaven a retirar-se, abans de l’ocàs…”

Austràlia (Maig 2011)

”El mar está tan liso y azul que las nubes parecen hundirse en él. Planeando a través de sus reflejos Fox se siente más ligado al mar que a la tierra, mientras entra en la laguna. Nada se mueve en la orilla de White Point…”

Xina (Abril 2011)

“I vet aquí que has arribat a la vila de Wuyi, a aquest carrer amb l’empedrat profundament marcat per les rodes dels carretons, i de cop i volta et veus transportat a la teva infantesa…”

 

Itàlia (Abril 2011)

“Coneixia bé l’illa: l’havia recorregut tota, altres vegades, a peu, i n’havia fet la volta a vela. Li agradaven especialment alguns racons amb olivets, aspres i pedregosos; feien olor de sal i de menta d’aigua, hi petaven tots els vents…”

Grècia (Febrer 2011)

“Des d’allí s’albirava la plana i es podia veure els pastors guardant els ramats; també es veia la mar i les barques anant i venint de llarg de la costa: era aquest un dels atractius d’aquell jardí de delícies…”

Índia (Gener 2011)

“Luego levantó la niebla y hubo una serie de días despejados. El río relucía y centelleaba al sol de mediodía. Cometas rojas y amarillas se remontaban en el límpido cielo azul. Aparecieron niños en los ghats, los desiguales peldaños de adoquines…”

França (Novembre 2010)

“Es en aquests dies de la tardor avançada –voltants de Tots Sants- que París té, per un home del sud –o del Mediterrani com sóc jo- un encant característic i extraordinari. Es la primera tardor que passo a Paris…”

Japó (Octubre 2010)

“Entre los célebres jardines rocosos de Kioto están los del Templo del Musgo, los del Pabellón de Plata y el de Ryoanji, este último tal vez exageradamente famoso, si bien puede decirse que materializa la esencia misma de la estética zen.”

Anglaterra (Setembre 2010)

“Esperaron al taxi frente al Big Ben, el puente y el río. Al anochecer, Londres es más bonito que de día, y es raro que llueva. El cielo se tiñe con el color del crepúsculo y es como si se convirtiera en un campo de amapolas.”

Iran (Agost 2010)

“Deberemos salir de la plaza por su lado norte y navegar por el bazar, a la busca de ese mercadeo que nos transporta al Oriente de siempre. En las estrechas calles cubiertas y en las plazoletas cerradas con cúpulas…”

Portugal (Agost 2010)

“Apenas amanece, te me apareces posada sobre el Tajo como una ciudad que navega. Es natural: cada vez que me encuentro en alturas desde las que creo abarcar el mundo, en la cima de un mirador o sentado en una nube, te veo ciudad-nave, barca con calles…”

Marroc (Agost 2010)

“Però també podeu pujar al terrat i veure tots els terrats de la ciutat d’un sol cop d’ull. Tot és pla i el conjunt escalonat magnífic. Sembla com si per aquí dalt poguéssiu recórrer tota la ciutat. Els carrerons no són obstacle, no es veuen, i arribeu a oblidar que existeixen. Les muntanyes de l’Atlas resplendeixen molt a prop i podríeu pensar que són els Alps si la llum aquí no fos més brillant i si no hi hagués tantes palmeres entre les muntanyes i la ciutat.”

 

 

Deixa un comentari :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.