Notícies Salut Mental

MAIG 2021

Orgull boig

El 30 de maig se celebra la quarta edició del dia de l’Orgull boig, un moviment format per persones que s’autoanomenen “usuaris, ex-usuaris i supervivents de la psiquiatria” que té com a objectiu lluitar contra l’estigma i els prejudicis que pateixen encara a molts nivells les persones amb algun trastorn o problema de salut mental.

CARTELL-ORGULL-BOIG_2021_6-660x825Per commemorar aquesta efemèride s’ha organitzat un acte que es farà a l’Espai Bota (Fabra i Coats) de Barcelona i es podrà seguir en directe a través de xarxes socials (Facebook i Youtube).

Més info: Orgull boig 

JULIOL 2020

Els Jocs Florals d’Osonament

Imatge: Un Sant Jordi diferent de Holguin

El passat 23 de juliol es van donar a conèixer els guardonats en l’edició d’enguany dels Jocs Florals organitzats per Osonament. Aquest certamen es va haver de posposar a causa de la crisi del coronavirus i es va decidir aplaçar-lo fins el 23 de juliol coincidint amb la Festa del llibre i la rosa que també s’havia posposat.

Els premis han estat per:

  • Premi poesia per RICARD OCAÑA I ESCUDÉ amb l’obra Des del cor
  • Premi narrativa per MONTSERRAT GARCIA amb l’obra En Jordi de Can Animaló

Podeu llegir les obres guanyadores i obtenir més informació a Premis de poesia i narrativa Jocs Florals d’Osonament 2020

Neix ActivaMent Osona

Activament Catalunya és una associació formada per persones que passen o han passat per l’experiència del trastorn mental i s’han organitzat per ser un agent actiu en l’àmbit de la salut mental a Catalunya i treballar per millorar la qualitat de vida de les persones que formen part d’aquest col·lectiu i construir una societat més justa i inclusiva.

Objectius:

  • Donar veu al col·lectiu davant de l’administració i institucions.
  • Defensar els drets i deures de les persones afectades.
  • Col·laborar amb serveis i institucions de salut mental.
  • Lluitar contra l’estigma que pateixen les persones diagnosticades amb un trastorn mental.
  • Fomentar l’empoderament de les persones del col·lectiu.
  • Oferir recolzament mutu.

A finals del mes de juny es va crear una nova delegació territorial d’aquesta associació, ActivaMent Osona que, amb un funcionament autònom, està format per persones de diverses localitats de la comarca. Una iniciativa que permetrà desplegar l’activisme, el suport mutu, l’autorepresentació política, la sensibilització comunitària i diversos projectes a un nou territori de Catalunya.

Actualment, ja estan treballant per millorar la salut mental, donar-se a conèixer als diversos agents del territori, lluitar contra l’estigma, oferir recolzament a qui el necessiti i acollir a totes aquelles persones d’Osona que han tingut o tenen una experiència de patiment psicològic i/o diversitat mental.

En aquest moment, hi ha un punt de trobada i es fan assemblees online i ja s’han organitzat diverses activitats per la comarca d’Osona.

Si voleu contactar, rebre més informació i/o participar de les activitats d’ActivaMent Osona, podeu escriure a: osona@activament.org o trucar al telèfon 638 62 52 72.

OCTUBRE 2016

osonament