Dia Mundial de la Salut Mental 2013

 

      LogoGirbau250                                         logo cmppo jpg

                     (Patrocinador dels actes)                                                                                    (Col·laborador)
 
 

Les Biblioteques d’Osona amb el Dia Mundial de la Salut Mental

El 10 d’octubre es celebra el Dia Mundial de la Salut Mental amb l’objectiu de sensibilitzar la població en relació als trastorns mentals, incrementar el coneixement sobre aquest tipus de trastorns i fomentar el debat pel que fa al seu tractament i prevenció. Des de fa uns anys, les biblioteques d’Osona s’adhereixen a la celebració, organitzant, en col·laboració amb la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona, diferents actes que comprenen una mostra documental (que recull els documents que les Biblioteques d’Osona tenen sobre trastorns mentals), l’hora del conte i el club de lectura d’àmbit comarcal.

diasm2013

Enguany, les diferents activitats que organitzen les Biblioteques d’Osona, amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental, estan patrocinades per la Fundació Privada Girbau, fet que ha permès realitzar l’activitat de l’hora del conte al conjunt de biblioteques de la comarca (12 biblioteques i 2 bibliobusos) i el club de lectura d’àmbit comarcal. La Gerència de Serveis de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, per la seva banda, ha facilitat el transport necessari per traslladar els membres dels diferents clubs de lectura a la Biblioteca Joan Triadú.

 
 

CLUB DE LECTURA AMB LES BIBLIOTEQUES D’OSONA

 

Aquest any 2013 celebrem la quarta edició del club de lectura d’àmbit comarcal relacionat amb la salut mental. En aquesta nova edició, el club de lectura torna a Vic, després de passar per Roda de Ter i Taradell en les edicions de 2011 i 2012 respectivament. Una edició, la d’aquest any, que tindrà lloc el dimarts 29 d’octubre, a les 19:30 h, a la Biblioteca Joan Triadú de Vic. El club de lectura girarà al voltant de la novel·la T’estimo, Marta d’Isabel-Clara Simó, que els membres dels clubs de lectura d’Osona han llegit durant el mes d’octubre. Comptarem amb la presència de l’autora del llibre, l’escriptora valenciana ISABEL-CLARA SIMÓ, i la psicòloga clínica Mar Vidal, del Consorci Hospitalari de Vic.

 

cartelltona

Cartell creació de la BIBLIOTECA CATERINA FIGUERAS (TONA)
 
 
http://www.youtube.com/watch?v=a_otwaKMvlM

 
 

HORA DEL CONTE

 

Les Biblioteques d’Osona també dedicaran l’hora del conte del mes d’octubre a la salut mental. La sessió de contes anirà a càrrec de Caro Von Arend que presenta l’espectacle No vull ser gran! per acostar els infants (l’activitat està recomanada per a nens i nenes a partir de 4 anys), d’una manera entenedora i senzilla, a  la problemàtica dels trastorns mentals.

 

1caro2

 

Les sessions d’aquest conte que es realitzaran a les diferents biblioteques i bibliobusos de la comarca són:

 • Dimecres 2 d’octubre, a les 17:00 h, al Bibliobús Guilleries                                                 La sessió de contes es farà a Calldetenes, al vestíbul de l’Ajuntament
 • Divendres 4 d’octubre, a les 18:00 h, a la Biblioteca Caterina Figueras (Tona)
 • Dissabte 5 d’octubre, a les 11:30 h, a la Biblioteca Joan Triadú (Vic)
 • Dilluns 7 d’octubre, a les 17:30 h, a la Biblioteca Marquès de Remisa (Sant Hipòlit de Voltregà)
 • Dimecres 9 d’octubre, a les 18:00 h, a la Biblioteca Bac de Roda (Roda de Ter)
 • Dijous 10 d’octubre, a les 17:30 h, a la Biblioteca La Cooperativa (Centelles)
 • Dimarts 15 d’octubre, a les 17:30 h, a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font (Taradell)
 • Dimecres 16 d’octubre, a les 17:00 h, a la Biblioteca Pompeu Fabra (Sant Quirze de Besora)
 • Dissabte 19 d’octubre, a les 12:00 h, a la Biblioteca Bisbe Morgades (Manlleu)
 • Dimarts 22 d’octubre, a les 18:00 h., a la Biblioteca L’Esqueller (Sant Pere de Torelló)
 • Dimecres 23 d’octubre, a les 17:00 h, al Bibliobús Tagamanent                                          La sessió de contes es farà al municipi de Santa Eulàlia de Riuprimer, a l’espai de joves
 • Dijous 24 d’octubre, a les 18:00 h, a la Biblioteca Barri de Montserrat (Torelló)
 • Dijous 14 de novembre, a les 18:00 h, a la Biblioteca Dos Rius (Torelló)
 

El dia 5 d’octubre la Caro Von Arend va presentar a la Biblioteca Joan Triadú l’espectacle “No vull ser gran!”:

 
Caro-001     Caro-007
 
Caro-016     Caro-013
 
 
 
 
 
 
 
 

GUIA DE LECTURA SOBRE ELS TRANSTORNS MENTALS

salutmental13

A més, hem preparat una guia de lectura sobre els transtorns mentals amb una bibliografia dels documents que es poden trobar a la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona:

 
 
 
 
 
 
 
 
logo cmppo jpg

Més informació sobre els actes del Dia Mundial de la Salut Mental a la pàgina web del Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona

 
  
 
Autoria de les imatges:  
Fundació Girbau, Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona, Biblioteca Caterina Figueras (Tona), Caro von Arend, Biblioteca Joan Triadú (Vic)
 
 
 
 
Anuncis